Vodafone en Dual Intentive zetten iot op de rails

Vodafone Business levert de komende vijf jaar een compleet internet of things (iot)-netwerk aan Dual Inventive. De specialist in spoorweginfrastructuur uit Oisterwijk zet het iot-netwerk in voor het veiliger, efficiënter en betrouwbaarder maken van spoorwegen in binnen- en buitenland.

Specifiek gaat het hierbij om het monitoren van de temperatuur van de spoorstaaf en andere parameters voor predictief onderhoud, werkplekbeveiliging tijdens werkzaamheden en het volgen van treinen en wagons. Een en ander moet leiden tot minder vertragingen en minder spoorproblemen.

Twee iot-netwerken

Het bedrijf maakt gebruik van de twee speciale iot-netwerken van Vodafone Business, Narrowband-IoT (NB-IoT) en Long Term Evolution for Machines (LTE-M). Omdat Dual Inventive internationaal opereert, worden ook de iot-netwerken en partnernetwerken van Vodafone Business in België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika en Australië ingezet voor monitoring en onderhoud van het spoornetwerk.

Low power wide area

LTE-M en NB-IoT zijn zogenaamde low power wide area-technieken. Deze netwerken hebben zeer goede dekking en kunnen verbinding maken met iot-sensoren zonder veel energie te verbruiken. En mocht het iot-netwerk ergens langs het spoor toch niet sterk genoeg zijn, dan schakelt het via een speciale multi-bearer sim, zonder extra handelingen, over op andere beschikbare netwerken zoals 2G en 4G, aldus Vodafone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-27T10:49:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.