Gediversifieerde handelsketen gunstig bij pandemie

Supply chain

Uit eerder onderzoek van PA Consulting kwam naar voren dat het loont om te investeren in goede, digitale supply chains. Niet alleen dàt is nuttig; uit een recente studie van het Institute for Supply Management (ISM) naar de effecten van het coronavirus op het Amerikaanse bedrijfsleven blijkt tevens dat diversificatie van de handelsketen ook zijn vruchten afwerpt. Organisaties die minder afhankelijk zijn van één productieland ervaren minder hinder van de pandemie.

ISM heeft tussen 22 februari en 5 maart 2020 (dus nog voordat er sprake was van een pandemie) bij de Amerikaanse maakindustrie en het overige bedrijfsleven gevraagd naar de effecten van corona. Uit de antwoorden van 628 respondenten blijkt dat bedrijven die, als gevolg van de handelsoorlog die Trump ontketende, halffabricaten niet alleen vanuit China afnemen, maar verspreid over meerdere landen, minder last hebben van alle restricties die gelden om het virus te beteugelen.

Ruim meer dan de helft van de respondenten zegt flinke vertragingen te ondervinden van leveringen uit China. Zij geven ook aan nauwelijks inzicht te hebben in de ketenprocessen in het Oosterse land. Meer dan zestig procent van de bedrijven die gewoonlijk naar China reizen, geven aan dat de komende zes maanden op een bijzonder laag pitje te zetten.

PA Consulting

PA Consulting liet eerder deze maand na eigen onderzoek weten dat vroeg investeren in slimme supply chain loont: early adopters zien een kostenbesparing van tien tot vijftien procent. Bijna tachtig procent van de respondenten evenwel geeft aan dat de vaardigheden en capaciteit ontbreken om de supply chain verder te digitaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-17T08:31:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.