Optimizers neemt pim-specialist Eezeebee over

Eigenaar Main Capital ziet overname als eerste stap groeistrategie

Dit artikel delen:

Het Nijkerkse Optimizers, aanbieder van oplossingen voor voorraadketenbeheer op de logistieke markt, neemt Eezeebee over. Dat is een Zeister specialist op het gebied van product information management (pim). Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Beide oprichters van Eezeebee, Michael van der Knoop en Jeroen ten Napel, blijven onderdeel van het managementteam en gaan door als aandeelhouders van de groep. Stefan van Diggelen, ceo van Optimizers, noemt de overname in lijn met de bedrijfsstrategie om klanten in de groothandel te bedienen met een volledig pakket aan producten en diensten in verschillende marktsectoren. ‘Eezeebee's sterke b2b-portalen en product information management-oplossingen vullen ons aanbod goed aan.’ Eezeebee profiteert volgens hem dan weer van de connectie en het internationale netwerk van Optimizers.

Gecombineerde onderneming

Optimizers levert vanuit kantoren in Nederland, Zweden en de VS, software aan zo'n 750 klanten uit de groot- en detailhandel, verspreid over 24 landen. Voorbeelden van klanten zijn Quooker, Bieze Food Group, Light & Living, Riverdale, Nuby en Toi-Toys.

Het productportfolio van Optimizers bestaat uit de verkoopmodule App4sales, het warehousemanagement-systeem (wms) Warpspeed WMS en App2track,. Laatstgenoemde is een oplossing voor het tracken en tracen van voertuigen.

Het huidige klantenbestand van Eezeebee bestaat uit honderd met name groothandelsklanten verspreid over verschillende branches. Enkele voorbeelden zijn Cars Jeans & Casuals en Fila. Het gecombineerde bedrijf telt meer dan zestig medewerkers en nadert een omzet van tien miljoen euro. 

Main Capital

Optimizers is sinds 2019 onderdeel van Main Capital met als doel om het bedrijf te laten groeien. De overname van Eezeebee is volgens de investeerder de eerste stap in deze strategie.

De huidige portefeuille van Main Capital Partners omvat software- en saas-bedrijven als Optimizers, Assessio, GBtec, Onventis, HYPE Innovation, Cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Inergy, King Software, Artegic, OBI4wan, b + m Informatik, ChainPoint, RVC, Exxellence, WoodWing en Alfa. Main Capital heeft ook een belang in managed hosting provider Denit. Voormalige portfolio bedrijven zijn onder andere Roxit (gemeentelijke software), Axxerion (facility management software) en Ymor (apm-software).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-28T10:41:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.