Optimizers neemt pim-specialist Eezeebee over

Eigenaar Main Capital ziet overname als eerste stap groeistrategie

Het Nijkerkse Optimizers, aanbieder van oplossingen voor voorraadketenbeheer op de logistieke markt, neemt Eezeebee over. Dat is een Zeister specialist op het gebied van product information management (pim). Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Beide oprichters van Eezeebee, Michael van der Knoop en Jeroen ten Napel, blijven onderdeel van het managementteam en gaan door als aandeelhouders van de groep. Stefan van Diggelen, ceo van Optimizers, noemt de overname in lijn met de bedrijfsstrategie om klanten in de groothandel te bedienen met een volledig pakket aan producten en diensten in verschillende marktsectoren. ‘Eezeebee's sterke b2b-portalen en product information management-oplossingen vullen ons aanbod goed aan.’ Eezeebee profiteert volgens hem dan weer van de connectie en het internationale netwerk van Optimizers.

Gecombineerde onderneming

Optimizers levert vanuit kantoren in Nederland, Zweden en de VS, software aan zo'n 750 klanten uit de groot- en detailhandel, verspreid over 24 landen. Voorbeelden van klanten zijn Quooker, Bieze Food Group, Light & Living, Riverdale, Nuby en Toi-Toys.

Het productportfolio van Optimizers bestaat uit de verkoopmodule App4sales, het warehousemanagement-systeem (wms) Warpspeed WMS en App2track,. Laatstgenoemde is een oplossing voor het tracken en tracen van voertuigen.

Het huidige klantenbestand van Eezeebee bestaat uit honderd met name groothandelsklanten verspreid over verschillende branches. Enkele voorbeelden zijn Cars Jeans & Casuals en Fila. Het gecombineerde bedrijf telt meer dan zestig medewerkers en nadert een omzet van tien miljoen euro. 

Main Capital

Optimizers is sinds 2019 onderdeel van Main Capital met als doel om het bedrijf te laten groeien. De overname van Eezeebee is volgens de investeerder de eerste stap in deze strategie.

De huidige portefeuille van Main Capital Partners omvat software- en saas-bedrijven als Optimizers, Assessio, GBtec, Onventis, HYPE Innovation, Cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Inergy, King Software, Artegic, OBI4wan, b + m Informatik, ChainPoint, RVC, Exxellence, WoodWing en Alfa. Main Capital heeft ook een belang in managed hosting provider Denit. Voormalige portfolio bedrijven zijn onder andere Roxit (gemeentelijke software), Axxerion (facility management software) en Ymor (apm-software).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-28T10:41:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.