BOM en Rabo steken half miljoen in logistiek platform

Startup ChainCargo ontvangt kapitaalinjectie voor Europese groei

vrachtwagen

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en Rabobank Regio Eindhoven investeren ruim een half miljoen (520.000) euro in ChainCargo. Dit is een Eindhovense startup die een onlineplatform voor verladers biedt. Met het geld wil de onderneming uitbreiden op het gebied van full truck load-activiteiten, oftewel het transport van een volle-wagenlading.

ChainCargo verbindt middels een onlineplatform verladers (een partij in de logistieke keten die goederen vervoerd wil hebben) aan beschikbare vervoerders in de directe omgeving. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van bestaande transportbewegingen ofwel vrachtverkeer dat leeg terug naar huis rijdt. Zij claimen hierdoor lege kilometers en CO2 te verminderen en concurrerende tarieven te kunnen bieden.

De onderneming startte in september 2018 met (spoed)transporten in de koerierssector in de Benelux. Nu, met behulp van de investeringen van BOM Brabant Ventures en Rabobank, willen ze doorgroeien naar de Europese markt van vrachtwagens die met één lading direct naar de bestemming gaan (full truck load, ftl). Om dit te realiseren, opende de onderneming deze maand een eerste kantoor in het Hongaarse Boedapest. Dit is een strategisch gekozen locatie om zowel in West- als in Oost-Europa actief te kunnen zijn en de koeriers- en flt-activiteiten uit te breiden. 

Volgens Giovanni Gubbels, medeoprichter van ChainCargo, is samenwerking tussen logistieke ondernemingen essentieel om duurzamer transport te realiseren. ‘Samenwerkingsverbanden in de vorm van coöperaties moeten ervoor zorgen dat zowel kleine als grote transporteurs efficiënter opereren en minder leegrijden.’ Hij geeft aan dat door deze samenwerking er de afgelopen twee jaar een beter rendement is gerealiseerd in de beschikbare capaciteit van de koeriersmarkt binnen de Benelux. Gubbels wil dit opschalen naar de flt-markt in heel Europa. 

Transport boeken in twee minuten

Vorig jaar ontving het bedrijf een eerste investering van vierhonderdduizend euro van BOM Brabant Ventures en moederbedrijf ChainGroup om het platform en bijbehorende app te ontwerpen, programmeren en door te ontwikkelen. Dankzij deze investering heeft de startup onlangs een verbeterde versie van het platform kunnen lanceren. In deze versie is het mogelijk om binnen twee minuten een complex transport te boeken, wat gemiddeld handmatige handelingen met negentig procent terugbrengt.

ICT & Logistiek

Alle lichten staan op groen voor ICT & Logistiek op 4 en 5 november 2020. De vakbeurs vindt als vanouds plaats in Jaarbeurs, maar krijgt een hybride twist; aanvullend op de fysieke ontmoetingen worden er digitale ontmoetingen gefaciliteerd. Kijk voor meer informatie op www.ict-en-logistiek.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-28T09:54:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.