Veeloo Logistics haalt eerste deal binnen

Distributie-overeenkomst met Duitse supply-chain-softwareleverancier Körber

vorkheftruck magazijn

Het recent opgerichte Veeloo Logistics heeft zijn eerste deal gesloten. Het Nederlandse bedrijf gaat de supply chain-software van het Duitse Körber aanbieden in de Benelux. De onderneming focust zowel op de implementatie als het onderhoud van de oplossingen van Körber.

Veeloo Logistics is opgericht door Frank van Veenendaal en Marcel de Looper, de bedrijfsnaam is een combinatie van beide achternamen. De software van Körber onderscheidt zich volgens hen door de technische architectuur die het mogelijk maakt klantspecifieke wensen op bedrijfsniveau aan te passen, zonder de onderliggende broncode te wijzigen en upgrades in de weg te staan.

De softwareoplossingen richten zich op alle aspecten van het ontwerp en de uitvoering van het voorraadketenbeheer. Iedere oplossing geeft de gebruiker dezelfde webgebaseerde en device- en platformonafhankelijke gebruikerservaring. De oplossingen zijn volgens Veeloo volledig geïntegreerd en ook eenvoudig aan systemen van derden te koppelen. ‘Alle oplossingen zijn gebaseerd op het technologieplatform van Körber en maken ook de integratie van automatiseringsapparatuur, robotica, randapparatuur en sensoren mogelijk, zodat de voorraadketen volledig gedigitaliseerd kan worden’, aldus de heren.

Körber

Het Duitse Körber is een van oorsprong Duits bedrijf dat internationaal meer dan tienduizend werknemers verspreid over meer dan honderd locaties telt. Het bedrijf focust zich naast supply chain ook op de sectoren digitaal, farmacie, (hygiënisch) papier en de tabakindustrie. In 2019 behaalde het bedrijf een omzet van twee miljard euro. De onderneming is in 1946 opgericht door Kurt Körber. 


Frank Veenendaal over positie Veeloo Logistics binnen de logistieke ict

Waarom durven jullie het aan een nieuw logistiek ict-bedrijf te starten in een toch wel volle markt?
'Wij denken dat er een vergelijkbare consolidatie als in de erp-wereld gaat plaatsvinden, waarbij kleine lokale spelers moeten gaan plaatsmaken voor grote globale spelers die de innovatiebudgetten en de mensen hebben om proactief de snel wijzigende markt van nieuwe functionaliteit en technologie te voorzien. Dit in combinatie met lokale partners zoals wij, die de lokale marktwensen kennen en de klantspecifieke implementatie kunnen verzorgen.'

Ook verwijst Veenendaal naar het feit dat Körber zich volgens hem onderscheidt door zijn grote aanpasbaarheid. 'Het systeem is zo opgebouwd dat klanten zelf aanpassingen aan het systeem kunnen en mogen doen zonder de upgradability of de support in gevaar te brengen. Hiermee kunnen klanten en/of wij aanpassingen doen zonder daarbij afhankelijk te zijn van de beschikbaarheid van de softwareleverancier.'

Focust Veeloo met name op Benelux of eventueel ook de DACH-regio?
'Wij focussen we ons uitsluitend op de Benelux. Bovendien is de moedermaatschappij van Körber Duits, dus vanuit Duitsland zelf wordt de DACH-regio ondersteund. De warehousemanagement-software-markt is overigens een groeimarkt. Grand View Research ziet flinke groei voor de Amerikaanse markt, ons vermoeden is dat de Benelux een vergelijkbare groei gaat doormaken.'

Richt Veeloo zich met name op Körber of staat het ook open voor andere partnerschappen?
'Onze achtergrond en expertise is in de supply chain. Onze focus richt zich momenteel op de producten van Körber.'

Veenendaal benadrukt dat hierbij met name de aandacht gaat naar de Distributed Order Management-tool en de Motion Warehouse Advantage-software als 'high end' warehousemanagement-software en de K.Motion Edge als standaard warehousemaangement-tool voor het mkb. Verder stelt Veenendaal dat Veeloo Logistics momenteel de organisatie aan het uitbouwen is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-19T15:59:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.