ICT Group neemt Yellowstar over

Overname handen schudden

ICT Group neemt Yellow Star Solutions Holding (Yellowstar) uit Barendrecht volledig over. Daarmee versterkt het beursgenoteerde bedrijf uit Rotterdam zijn positie in de logistiek en industrie. Yellowstar levert webgebaseerde oplossingen die real-time inzicht bieden in bevoorradingsketens.

Transportbedrijven kunnen met de softwarepakketten van Yellowstar een betere planning maken. Afnemers hebben anderzijds meer controle over hun toeleveringen. Het in 2009 opgerichte bedrijf uit Barendrecht maakt ketens beter voorspelbaar en meer transparant. 

Yellowstar maakt ook maatsoftware voor intermodale transportmanagementsystemen (tms), dynamische planborden, terminal operating systems (tos) en klant- of carrierportalen. Hierdoor kunnen alle partners in de bevoorradingsketen beter samenwerken.

Blokker

Tot de grotere klanten behoort Blokker. In zes maanden tijd heeft deze winkelketen zijn voorraadketen vanuit Azië volledig opnieuw ingericht. Elke order is voortaan vanaf de fabriek in China tot het magazijn in Geldermalsen volledig inzichtelijk en stuurbaar, zo stelt Blokker. De winkelketen kan nu veel beter inspelen op de vraag van de Nederlandse consument. Vroeger werkte Blokker sterk inkoopgestuurd. Maar gedwongen door grote verliezen gooide men het roer om: de winkelketen werkt voortaan volledig vraag gedreven. 

Voor de nieuwe aanpak heeft Blokker de bestaande interne processen en systemen 180 graden moeten draaien. Ook logistiek veranderde er veel. Vroeger ging alle informatie-uitwisseling via Excel. Blokker had daardoor geen enkel zicht waar goederen zich in de logistieke keten bevonden. Met behulp van Yellowstars software is nu alles inzichtelijk gemaakt, aldus het bedrijf.

Windeieren

Ook de Brexit heeft Yellowstar geen windeieren gelegd. De Daily Logistics Group maakte de systemen klaar voor Brexit. Ook Estron kan dankzij Yellowstar aan de Brexit-verplichtingen voldoen.

Yellowstar haalt met tachtig medewerkers een omzet van acht miljoen euro. De aankoop van Yellowstar past in de groeistrategie van de ICT Group. Verdere financiële details zijn niet bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-23T22:56:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.