Microsoft stopt twee miljard in zelfrijdende auto

Microsoft heeft een overeenkomst opgezet met General Motors om zelfrijdende voertuigen te gaan ontwikkelen. Het bedrijf pompt, samen met Honda, GM en institutionele investeerders, ook twee miljard in Cruise, de GM-afdeling die zich hiermee bezighoudt.

De twee bedrijven voegen ingenieurs, software, cloudcapaciteit en bedrijfskennis samen om zo snel mogelijk autonome wagens op de weg te krijgen. Cruise zal bijvoorbeeld gebruik maken van Azure om een vloot van zelfrijdende wagens te kunnen commercialiseren.

Cruise is nog maar recent begonnen met het testen van autonome voertuigen in San Francisco. Veel waarnemers vinden dat Cruise achterloopt op zijn rivaal Waymo (een Google-dochter). Zo beloofde het bedrijf eerder dat het tegen 2019 een commerciële taximaatschappij zou lanceren, maar dat plan ging niet door. Waymo heeft al zo’n dienst in Phoenix, Arizona en wil die uitbreiden naar andere steden. Dat weerhield investeerders er niet van om veel geld in Cruise te pompen. Onder meer Softbank, Honda en het fonds T. Rowe Price Group investeerden miljarden in Cruise.

Microsoft van zijn kant leek tot nog toe grotendeels afwezig in de race om autonome voertuigen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple. Achter de schermen is het bedrijf er al een tijdje mee bezig, bijvoorbeeld door technologie te ontwikkelen voor connected cars, alweer op basis van Azure. Nissan en Volkswagen hebben zich daarvoor al als klant opgegeven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-28T10:35:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.