PostNL verbetert logistiek met digitale trackers

Postbedrijf PostNL start in het sorteercentrum in Zaltbommel met het plaatsen van beacons op 250.000 rolcontainers. Met deze digitale trackers zijn de verplaatsingen van alle rolcontainers te volgen. Dat moet leiden tot een strakkere logistieke planning en meer inzicht.

Het volgen van de rolcontainers is belangrijk om in de toekomst realtime-aansturing van de logistieke keten mogelijk te maken. Het moet de kwaliteit van de informatie verbeteren en de dienstverlening efficiënter maken.

Logistieke beslissingen op basis van data

De data van de rolcontainers geven inzichten die PostNL in staat stelt betere logistieke beslissingen ten aanzien van planning, interventies en beheer te nemen. De data bieden ook nuttige inzichten voor de klant: webshops die online-bestellingen via PostNL leveren aan consumenten, kunnen collectie, emballage en retourstromen beter plannen en volgen.

Zo werkt het

De digitale trackers communiceren via een bluetooth signaal. De data worden vanuit het hele netwerk bij elkaar gebracht in een internet-of-things-platform. Waar loopt het proces over, welke rolcontainers staan bij klanten en waar kan het proces sneller? Deze vragen kunnen in de toekomst dankzij de digitale trackers worden beantwoord. Ritten van en naar klanten en tussen depots kunnen efficiënter worden ingepland. Ook kan de omloopsnelheid omhoog omdat straks precies duidelijk is waar de rolcontainers het beste zijn te benutten. Dat leidt, naast meer kostenefficiency ook tot milieuwinst doordat er minder loze ruimte in de vrachtwagens vervoerd wordt.

De uitrol van het project zal naar verwachting de rest van het jaar duren. Ondertussen worden diverse rapportages en dashboards ontwikkeld voor analyse van de data die de rolcontainers genereren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-15T11:15:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.