Descartes neemt Duitse Portrix over

Het Canadese Descartes, dat software maakt voor de supply chain en logistiek, neemt voor 22 miljoen euro Portrix Logistics Software over. Dat Duitse bedrijf levert aan logistieke dienstverleners oplossingen voor tariefbeheer.

Het hoofdproduct van Portrix, Global Price Management (GPM), wordt door klanten ingezet voor de routing van wereldwijde verzendingen, tariefbeheer, prijsbeleid en de bepaling van capaciteit. De oplossingen worden geïntegreerd met kernsystemen van logistieke dienstverleners, zoals crm- en transportbeheersystemen en online-boekingsplatforms. Het rekent onder meer DHL, Kuehne + Nagel en Maersk tot zijn klantenbestand. Door onderdeel van Descartes te worden, krijgen klanten meer mogelijkheden om hun logistieke activiteiten te optimaliseren.

Descartes levert softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek. Klanten, zoals Leen Bakker en Wehkamp, gebruiken de oplossingen om leveringen te plannen, sturen, volgen en meten. Het bedrijf krijgt via de overname toegang tot een tariefbeheeroplossing. ‘Onze tariefbeheer- en online-boekingstools ondersteunen klanten die hun activiteiten willen verbeteren en tegelijkertijd hun investeringen in het bestaande backofficesystemen willen behouden’, aldus algemeen directeur Edward Ryan.

Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo (Canada). In de Benelux beschikt het over kantoren in Gent, Lier, Amersfoort en Woerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-20T09:22:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.