Descartes neemt Amerikaanse GreenMile over

vrachtwagen

Het Canadese Descartes, dat software maakt voor de supply chain en logistiek, neemt last-mile-dienstverlener GreenMile over voor dertig miljoen dollar. GreenMile levert via de cloud mobiele oplossingen voor routeplanning en richt zich voornamelijk op de levensmiddelensector.

De overname past binnen de groeistrategie van Descartes, waarbij het bedrijf een complete dienstverlening wil aanbieden rond logistieke software. GreenMile levert oplossingen voor routeplanning voor de transportsector, onder meer mobiele applicaties voor chauffeurs en tools die bedrijven realtime inzicht geven in de status van leveringen. Een goed deel van de software drijf op kunstmatige intelligentie en machine learning. Bijkomend maken de oplossingen ook papieren leveringsdocumenten overbodig.

Het hoofdkantoor van het in 2011 opgerichte GreenMile is gevestigd in Orlando, Florida, Daarnaast zijn er kantoren in Sao Paolo en Fortaleza, Brazilië. Descartes neemt de onderneming over voor dertig miljoen dollar, inclusief een potentiële prestatiebeloning met een maximum van tien miljoen dollar. Dit is gebaseerd op het behalen van de omzetdoelstellingen in de eerste twee jaar na de overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-15T11:25:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.