Usoft helpt Intergamma af van legacy

Softwareleverancier Usoft vervangt bij retailorganisatie Intergamma oude IBM AS/400-maatwerkapplicaties door het low-code-platform van Usoft. De vervanging draagt bij aan een flexibel, toekomstbestendig en schaalbaar applicatielandschap. Intergamma is het moederbedrijf van kluswinkels Karwei en Gamma.

De samenwerking richt zich primair op de vervanging van AS/400-applicaties die niet binnen het nieuwe systeem voor enterprise resource planning (erp) zijn in te passen. Dit nieuwe systeem is gebaseerd op Microsoft Dynamics. Voor veel oude toepassingen is bovendien specifieke kennis nodig en die is steeds minder beschikbaar.

De selectie van Usoft volgde op een proof of concept bij Intergamma. Hieruit bleek dat de Naardense softwareleverancier binnen twee weken een deel van het legacy-systeem kon overzetten. Dit gebeurt met behulp van een techniek die bestaande softwarecode ontrafelt en allerlei details uit de oude systemen terughaalt. De opgehaalde kennis kan daarna via low-code in een nieuwe applicatie worden geladen.

Flexibiliteit

"Door low-code kunnen we technologie sneller realiseren"

Een voordeel van deze techniek is dat deze verloren kennis terughaalt en ervoor zorgt dat deze geborgd blijven. Daarnaast zijn de applicaties volgens de leverancier relatief eenvoudig te integreren met andere systemen. Dit zou de nodige flexibiliteit opleveren en de reeds in gebruik zijnde software aanvullen.

Intergamma gaat ervanuit dat Usoft alle legacy-applicaties voor het eind van 2022 heeft overgezet. 'Door low-code kunnen we technologie sneller en met minder specialisme uit de markt realiseren', meldt Jurre Mulder, chief digital en technology officer bij Intergamma. 'Met Usoft maken we een belangrijke beweging naar de inzet van low-code als invulling van een flexibele en beheersbare oplossing voor maatwerk backend systemen binnen het Intergamma-landschap.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-02T10:18:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.