Maincubes bouwt nieuw datacenter in Berlijn

Luchtbeeld van Maincubes BER01 in aanbouw.

Maincubes gaat een zo duurzaam mogelijk datacenter in Berlijn bouwen met de centrale it-dienstverlener voor de Duitse overheid als de belangrijkste huurder. De exploitant kondigt verder aan meer datacenters te willen neerzetten, met name in Duitsland, maar ook in andere Europese landen. Daarvoor regelde het bedrijf vorige maand een nieuwe schaalbare financieringsfaciliteit van 1,035 miljard euro.

Het nieuwe datacenter BER01 moet in 2025 worden opgeleverd op de ecologisch ontworpen Berlijnse GoWest-campus. Dit commerciële district ligt in de Berlijnse wijk Schmargendorf in Charlottenburg-Wilmersdorf. Het rekencentrum biedt 5.100 vierkante meter it-ruimte (white space), 8,2 MW aan it-capaciteit en honderd procent sla-beschikbaarheid. Het wordt gebouwd in overeenstemming met de eisen van het Duitse federale milieuagentschap. BER01 beschikt straks over energie-efficiënte koeling, stroom via hernieuwbare energie en gerichte terugwinning van afvalwarmte.  

Belangrijkste huurder wordt het Informationstechnikzentrum Bund (ITZBund), de centrale it-dienstverlener voor de Duitse federale overheid die zo'n tweehonderd federale overheidsinstellingen en het openbaar bestuur ondersteunt.

Groeien

Oliver Menzel, de hoogste baas van Maincubes, stelt vast dat Berlijn een belangrijke digitale locatie is geworden. 'Vooral dankzij de aanwezige internationale cloudserviceproviders en de groeiende tech- startup-scene. We zien verder een toenemende vraag van de overheidssector naar datacenterruimte, en dit zal blijven groeien. Daarom zijn wij van plan om na BER01 meer datacenters in Berlijn te bouwen.'

Maincubes richtte recent een nieuwe investeerdersstructuur in met DTCP als nieuwe strategische partner en aandeelhouder naast Art-Invest Real Estate. Het bedrijf beschikt hierdoor over een investeringspot van een miljard euro. Naast het neerzetten van meer datacenters in Berlijn is Maincubes van plan om nieuwe locaties in Duitsland (met name Frankfurt) en Europa te bouwen. In Nederland bestiert het bedrijf een datacenter in Schiphol-Rijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-05T12:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.