Jumbo brengt Mendix in stelling bij artikelbeheer

Supermarktketen Jumbo heeft recent gekozen voor het low-code-platform van Siemens-dochter Mendix. Jumbo ontwikkelde met Mendix een applicatie voor het 'category management' van ruim zevenhonderd winkels in België en Nederland. De supermarkt zet de app in voor het beheren van zijn artikelen.

De zogeheten product initiative (pi)-applicatie werd gebouwd in vijf maanden en betekent een flinke efficiëntieslag voor de organisatie, laat Jumbo weten. Zo levert de app een belangrijke bijdrage aan het beheren van de tienduizenden artikelmutaties, zorgt het voor een snellere time-to-market van nieuwe producten en creëert het inzicht voor de afdelingen Category Management, Inkoop en Data entry.

Jumbo voegt per jaar zo’n vijftienduizend nieuwe artikelen toe aan het assortiment. Daarnaast worden veertigduizend mutaties doorgevoerd in de data van bestaande artikelen. Daarbij gaat het ook om gegevens die leveranciers aanleveren, zoals de productsoort en de EAN-code (Europees Artikel Nummer). De afdeling Category Management vult deze aan en stuurt de data in een Excel-sheet door naar de afdeling Inkoop. Als de prijs is bepaald en zowel Category Management als Inkoop akkoord hebben gegeven, dan kan de afdeling Data Entry het artikel in het systeem zetten.

Het beheren van de data in de Excel-sheet is een cruciale taak. Als een product verkeerd wordt geregistreerd in het systeem kan het niet worden ingekocht en verkocht. Jumbo wil dit proces efficiënter afhandelen. Tussen de afdelingen gaan maandelijks namelijk maar liefst 1.200 e-mails op en neer waarbij het centrale overzicht ontbreekt. De pi-applicatie, gebouwd door Mendix-partner MxBlue, moet aan dat intensieve mailverkeer een einde maken.

Sap S/4Hana

Zo kunnen medewerkers van de afdeling Category Management, wanneer een artikel is ingevoerd, dat direct in de toepassing zien en is er geen bevestiging per e-mail nodig. Het app-project is kleinschalig gestart met de productcategorie ‘vleeswaren’ en is inmiddels uitgebreid met de categorie ‘salades’. Volgens Jumbo zijn de eerste resultaten veelbelovend en wordt de pi-app op basis van de ervaringen gefinetuned.  

De invoering van de pi-app past in een grootschalig digitaliseringstraject voor de Jumbo-winkels (Store on S4) waarbij deze allemaal overgaan naar SAP S/4Hana. Een onderdeel van project Store on S4 is om taakgerichte apps te vervangen door procesgerichte apps. Daarvoor is het Mendix-platform geselecteerd en Jumbo wil naast de pi-app meer van dit soort business apps laten bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-11T12:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.