FleetGo meldt zich in België na overname EuroTracs

Logistieke softwareleverancier FleetGo Group uit Hattem neemt met steun van software-investeerder Main Capital Partners het Belgische EuroTracs over. Dit bedrijf, met hoofdkantoor in Zottegem, biedt sinds 1996 geïntegreerde software- en hardware-oplossingen waarmee klanten hun orderverzending en -uitvoering kunnen stroomlijnen.

De overname van EuroTracs is de tweede add-on-overname sinds Main in september 2022 instapte bij FleetGo, een aanbieder van high-end-telematica-oplossingen voor transportbedrijven. In die maand kocht de investeerder eveneens het Duitse Wanko, een leverancier van software voor warehousing en routeoptimalisatie, en voegde die twee samen tot de FleetGo Group.

De gecombineerde onderneming (bijna twintig miljoen euro aan omzet met zo'n honderdvijftig man) biedt oplossingen voor warehouse-management, transportbeheer en vlootmanagement. Met de overname van EuroTracs komen er een transportmanagementsysteem (eTrans) en orderuitvoeringsoplossing (eConnect) bij, beide cloudgebaseerd. Bovendien is het Zottegemse bedrijf naast de Benelux actief in Frankrijk, wat de geografische reikwijdte van FleetGo vergroot.

Zoals gewoonlijk zal Main als investeerder FleetGo Group verrijken met nieuwe overnames. Het ultieme doel is om met de software slimmere wagenparken te creëren met bruikbare gegevens en inzichten over de prestaties van chauffeurs en wagenparken, evenals informatie over het gebruik van voertuigen en diagnose-informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-16T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.