Volkswagen kiest 3d-printsysteem Additive Industries

Volkswagen gebruikt 3d-metaalprinttechnologie van Additive Industries

Volkswagen Group breidt zijn 'additive manufactering' uit met een tweede MetalFAB 3d-printsysteem van Additive Industries. De autofabrikant opende in 2018 een 3d-printcentrum om complexe auto-onderdelen te ontwikkelen met behulp van verschillende 3d-metaalprinttechnologieën. Metaalprintbedrijf Additive Industries uit Eindhoven is een belangrijke partner.

In het 3d-printcentrum speelt het MetalFAB-systeem van Additive Industries een belangrijke rol bij additive manufacturing. Dat is het proces van het maken van voorwerpen uit 3d-modelgegevens. Deze worden laag voor laag opgebouwd en vervolgens 3d-geprint. Voor Volkswagen produceerde het MetalFAB-systeem metalen onderdelen.

Volkswagen koos voor het MetalFAB-systeem vanwege de hoge automatiseringsgraad, eliminatie van handmatige processen en verhoging van de veiligheid. Door de modulariteit van het systeem kan Volkswagen de productiecapaciteit nu uitbreiden me een tweede 3d-printlijn zonder grote investeringen.

De Volkswagen Group, met het hoofdkantoor in Wolfsburg, staat bekend als Europa's grootste autofabrikant en beheert twaalf toonaangevende merken, waaronder Volkswagen, Audi, Porsche en Lamborghini.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-27T16:42:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.