SPS Commerce neemt Tie Kinetix over

SPS Commerce gaat Tie Kinetix uit Breukelen, gespecialiseerd in de digitalisering van leveringsketens, voor ruim 68 miljoen euro overnemen. Het Amerikaanse bedrijf krijgt alle activiteiten van het Nederlandse bedrijf in zijn bezit.

De aandeelhouders van Tie Kinetix moeten nog hun goedkeuring aan de transactie geven. De Amerikanen betalen volgens Tie een aanzienlijke premie boven de slotkoers van afgelopen dinsdag. Als alles doorgaat, verdwijnt opnieuw een it-fonds van de Amsterdamse effectenbeurs.

Tie Kinetix heeft het grootste deel van zijn activiteiten en activiteiten in continentaal Europa (Nederland, Duitsland en Frankrijk), terwijl de activiteiten van SPS geconcentreerd zijn in Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Beide ondernemingsleidingen vinden dat de combinatie van beide bedrijven een verdere ontwikkeling en groei van de activiteiten van Tie mogelijk zal maken.

Tie heeft geïnvesteerd in e-facturatie en claimt in die markt een belangrijke positie te hebben. De verwachting is dat deze markt de komende twee tot vier jaar sterk zal groeien met de verplichte toepassing van e-facturatie in de zakelijke markten in Europa. Het aanbod van TIE vormt een aanvulling op de volgende generatie edi (electronic data interchange)-oplossingen van SPS.

De transactie is gestructureerd als een verkoop en overdracht door Tie Kinetix van alle uitgegeven en uitstaande aandelen in Tie Kinetix Holding B.V., de groepsmaatschappij die direct en indirect eigenaar is van alle dochterondernemingen en activiteiten van de Tie Kinetix-groep.

Saillant detail: Tie Kinetix nam in 2000 nog van SPS de tak SPS Solutions over. Die leverde programmatuur voor e-commerce.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-07-26T12:16:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.