Comparex koopt Agile Software en InfraControl

Dit artikel delen:
Overname

It-dienstverlener Comparex uit Amsterdam neemt per direct Agile Software en InfraControl uit Alphen aan den Rijn over. Deze bedrijven maken nu nog onderdeel uit van de Solimas Groep. De activiteiten worden voorlopig onder eigen naam vanuit Alphen aan den Rijn voortgezet. Comparex en Agile Software gaan zich op softwarelicenties richten, ieder in eigen segmenten, het software asset management gaat worden volledig worden uitgevoerd door InfraControl.

Met de overnames wil Comparex zijn activiteiten in de middenmarkt en op het gebied van software asset management (sam) laten groeien. Agile Software en InfraControl zijn Nederland leveranciers op het gebied van softwarelicensering en sam-dienstverlening aan grote en middelgrote organisaties en instellingen.

Schaalvoordelen

‘Als onderdeel van Comparex kunnen wij onze klanten op veel bredere schaal adviseren en ondersteunen bij de aanschaf van softwarelicenties’, zegt Maarten van Montfoort, algemeen directeur van de Solimas Groep. ‘Wij gaan nu ook internationaal opereren. Onze klanten profiteren hiermee direct van de schaalvoordelen van een grote internationaal aanwezige organisatie. Bovendien verdubbelt het aantal sam-consultants waardoor wij nu alle benodigde expertise in huis hebben.’

Comparex is momenteel in 29 landen actief en heeft meer dan 2350 certificeringen van ongeveer 55 softwarefabrikanten, waaronder Microsoft, Oracle, IBM, VMware en Citrix. Na de overname is Comparex volgens eigen zeggen de grootste Microsoft Large Account Reseller van Nederland.

Sam volledig door InfraControl

Na de overname zijn er bij Comparex in Nederland ruim 150 medewerkers in dienst en bedraagt de totale jaaromzet circa 250 miljoen euro. De activiteiten worden vanuit de kantoren in Amsterdam en Alphen aan den Rijn verder gecontinueerd. Agile Software blijft zich richten op zakelijk accounts en de gezondheidszorg, terwijl Comparex zich richt op de publieke sector en het enterprise segment. Alle sam-activiteiten worden samengebracht onder InfraControl. Hierdoor ontstaat volgens Comparex de grootste leverancier van sam-oplossingen in Nederland, met een diversiteit aan specialisaties en certificeringen op dit gebied.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar zijn goedkeuringsproces afronden. Tot die tijd handelen alle betrokken bedrijven nog als onafhankelijke entiteiten.

Comparex neemt Agile Software en InfraControl over

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-21T12:36:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.