NetApp beëindigt patentgeschil met Sun

Opslagleverancier NetApp heeft besloten een langlopend patentgeschil met Sun Microsystems te beëindigen. In 2007 stapte het Amerikaanse bedrijf naar de rechter omdat Sun zeven van zijn patenten zou schenden. Samen met Oracle, de nieuwe eigenaar van Sun Microsystems, hoopt NetApp de zaak te schikken zonder tussenkomst van de rechter. Details van de schikking zijn niet bekendgemaakt.

NetApp spande een rechtszaak aan tegen Sun Microsystems omdat de ZFS-technologie van dit bedrijf inbreuk zou maken op patenten van NetApp. ZFS is een bestandssysteem dat wordt gebruikt in Suns besturingssysteem Solaris 10. De opslaggigant eiste behalve schadevergoeding ook een rechterlijk verbod op het gebruik van deze technologie door Sun.

De rechtszaak volgde op een periode van anderhalf jaar waarin Sun en NetApp onderhandelden over wederzijdse vergoedingen voor het gebruik van elkaars technologie. Daarbij ging het onder meer om het gebruik van de Write Anywhere File Layout (WAFL)-technologie door NetApp. WAFL is onderdeel van Suns ZFS-technologie. De onderhandelingen werden plots stilgelegd nadat Sun had vastgesteld dat NetApp WAFL al gebruikte en daarmee inbreuk maakte op de intellectuele eigendomsrechten van Sun.

Oracle en NetApp maken al meer dan tien jaar samen oplossingen voor het verminderen van kosten en complexiteit van ict, laat directeur Tom Georgens van NetApp weten. De twee ondernemingen zetten hun samenwerking voort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-09T16:38:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.