Springpath bestuurt EMEA vanuit Den Bosch

Dit artikel delen:

De Amerikaanse leverancier van hyperconvergence software Springpath opent een hoofdkantoor in Den Bosch voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Voormalig Seagate director global business incubation, Johan Pellicaan, is aangesteld als vice president EMEA. Dupaco is de eerste EMEA-distributeur voor Springpath.

De Amerikaanse start-up Springpath, die in 2012 werd opgericht door Mallik Mahalingam en Krishna Yadappanavar, breidt uit in de EMEA-regio. Daarvoor opent de leverancier van hyperconvergence software een kantoor in Den Bosch onder leiding van Johan Pellicaan.

De leverancier biedt naar eigen zeggen het eerste abonnement-gebaseerde data-platform voor hyperconvergence dat standaard servers omzet tot een enkele pool van rekenkracht- en opslag-bronnen die elastisch kunnen schalen. Deze software is gebaseerd op de Halo-architectuur (Hardware agnostic log-structured objects) waar het bedrijf patent op heeft.

Pellicaan zegt over de uitbreiding dat EMEA een belangrijke markt voor Springpath is. ‘Enterprises binnen de EMEA-regio zoeken naar manieren om de beperkingen van hun datacenter-omgevingen aan te pakken, zodat zij innovatiever en kostenefficiënter kunnen zijn. Daar willen wij ze bij helpen.’

Dupaco als distributeur

De eerste distributeur die door Springpath voor de EMEA-regio is geselecteerd is Dupaco Distribution uit Leusden. Erik Monninkhof, directeur en mede-oprichter van Dupaco zegt blij te zijn Springpath toe te voegen aan het portfolio. ‘De mogelijkheden en functionaliteiten van hyperconvergence software is echt een toegevoegde waarde voor onze partners. Springpath is een baanbrekend bedrijf dat een nieuwe golf van innovatie naar het datacenter brengt. 

Springpath op The Tooling Event

Springpath doet dit jaar ook mee met ict-vakbeurs The Tooling Event. Op 4 en 5 november is de leverancier te vinden op stand D048. Haal hier een gratis toegangsbadge.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-23T10:57:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.