De Breed begint fonds voor kleine techbedrijven

Volgens adviesbureau zijn veel bedrijven te klein voor bestaande fondsen, te groot voor 'friends and fools'

Dit artikel delen:
geld

Managementadviesbureau De Breed & Partners is een investeringsfonds gestart dat zich richt op de financiering van kleine hardware- en softwarebedrijven. Deze groep ondernemingen viel tot dusver tussen wal en schip, aldus de consultants.

Het investeringsfonds Techfund One vult naar eigen zeggen een gat in de financieringsmarkt. 'Er is een grote groep innovatieve ondernemers die te klein worden gevonden voor bestaande investeringsfondsen, maar die het zogeheten friends, family and fools-niveau zijn ontstegen', meldt fondsmanager Peter van Meersbergen.

Schaalbaarheid en intellectueel eigendom

Zowel hardware- als softwarebedrijven kunnen een financieringsaanvraag van tussen de honderdduizend en tweehonderdvijftigduizend euro bij het fonds indienen. Toekenning van de financiering hangt onder meer af van de schaalbaarheid van het product of de dienst en van de aanwezigheid van uniek intellectueel eigendom. Het fonds mikt op een portfolio van tien tot twaalf techbedrijven in de komende vier jaar.

Uiteindelijke financiering vindt plaats in samenwerking met het netwerk van financieringsplatform Investormatch. Dat platform is onderdeel van De Breed & Partners. Er hebben zich achttien investeerders aangesloten. Volgens Van Meersbergen zijn het gevierde ondernemers met veel expertise op het gebied van ondernemerschap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-05T13:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.