Managed hosting door True

Mitel lijft voor 2 miljard dollar Polycom in

 

De Canadese leverancier van zakelijke communicatiemiddelen Mitel neemt voor 1,96 miljard dollar leverancier van video-conferentie-apparatuur Polycom over. Door de overname ontstaat een enorm conglomeraat op de markt voor zakelijke communicatiediensten. Polycom blijft voorlopig onder eigen naam actief.

Door de overname ontstaat een bedrijf met een gezamenlijke omzet van zo'n 2,5 miljard dollar. Toekomstige gezamenlijke oplossingen zullen onder meer ontstaan uit een samensmelting van de videoconferentieoplossingen van Polycom en de spraakcommunicatie van Mitel.

Daarbij richt het gecombineerde bedrijf zich op hardware, software en diensten die nodig zijn voor geïntegreerde zakelijke communicatie-oplossingen voor bedrijven en service providers in zakelijke-, mobiele- en cloud-omgevingen.

Unified communications-leverancier Polycom maakt verschillende van zijn technologieën beter geschikt voor Office 365 en Skype for Business. Verschillende updates worden vanaf de tweede helft van 2016 tot de eerste helft van 2017 beschikbaar gesteld. Onder andere levert Polycom de eerste videosamenwerkingsdienst voor de Microsoft Cloud. In het derde kwartaal van 2016 moet de overname zijn beslag krijgen.


Update: In juli 2016 hebben Mitel en Polycom besloten de overname af te blazen. Polycom is vervolgens overgenomen door Siris Capital Group.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5741617). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×