VMware ontslaat 800 medewerkers

Ontslag afscheid opstappen

Virtualisatie-reus VMware gaat reorganiseren. Hiervoor worden achthonderd werknemers ontslagen. Dit gaat VMware tussen 55 miljoen en 65 miljoen dollar kosten. Deze reorganisatie moet een kostenbesparing realiseren. Dit geld wil het bedrijf investeren in techniek, ondersteuning en middelen om het productaanbod te verbreden. Dat maakt VMware bekend in het kwartaalbericht over afgelopen kwartaal.

Naast de reorganisatie, waarbij achthonderd medewerkers worden ontslagen, maakt VMware bekend dat de huidige cfo, coo en vice president Jonathan Chadwick het bedrijf verlaat. Zane Rowe gaat per 1 maart 2016 aan de slag als cfo en vp van VMware. Rowe was hiervoor cfo bij EMC en heeft eerder gewerkt voor onder meer Apple, United Airlines en Continental Airlines.

VMware heeft in het vierde kwartaal van 2015 een omzet van 1,87 miljard dollar geboekt. Dat is 10 procent hoger ten opzichte van het jaar daarvoor. Over het afgelopen jaar  heeft het virtualisatiebedrijf een omzet van 6,57 miljard dollar gerealiseerd. Dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

De reorganisatie word volgens ingewijden toegeschreven aan de overname van EMC door Dell. VMware is namelijk onderdeel van EMC en dus ook nauw betrokken bij de overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja, de merger met EMC moet ergens uit betaald worden. Dat betekent dat de onderliggende werkmaatschappijen meer winst moeten maken. Je ziet ook dat desktop producten die nog nog worden geprogrammeerd in de USA naar offshore landen wordt verplaatst. Onderliggend kan de oorzaak ook liggen bij Vcloud Air, dat bij de verwachting achterblijft, mede door dit aanbod onder te brengen bij Virtustream, het cloud aanbod van EMC. Dell, de eigenaar van EMC en VMware zal toch snel keuzes moeten gaan maken en niet met de kaasschaaf moeten regeren. De cloud ontwikkelt zich stormachtig in de zakelijk markt en Dell heeft nog geen goed aanbod op dit gebied.

Azure heeft een installbase groei van bijna 50% per jaar wat aangeeft dat de virtualisatie handel aan het verschuiven is van integrator naar cloud provider. Dit ziet vmWare ook en vroeg of laat gaat de omzet inkakken. EMC heeft zich ook al laten verkopen omdat hier bijna dezelfde trend ingezet gaat worden. Van fysieke superieure componenten naar software defined en virtualisatie van de volledige storage laag op commodity hardware. Denk dat Dell dit ook zwaar onderschat heeft en moeite zal krijgen dit ooit terug te verdienen.

Branche: markleider storage and virtualization
Financial resultaat: 10% meer winst en omzet t.a.v. jaar daarvoor
Wat gaan ze doen: reorganisatie en 800 eruit.

Ict'ers, we kunnen ze niet vinden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-27T10:04:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.