Fiscus gunt inkoop software aan Fujitsu

Belastingdienst fiscus

De Belastingdienst gunt een opdracht voor de inkoop van software voor informatiebeheer aan Fujitsu Technology Solutions. De ict-leverancier uit Maarssen is aangewezen als hoofdaannemer bij de gunning van een raamcontract met een geschatte waarde van 25 miljoen euro per jaar. De dienstverlener zal voor een bedrag in die orde van grootte standaardprogrammatuur inkopen voor de borging van de informatiehuishouding bij de ficus.

Het gaat om de inkoop van database management systemen, Business Intelligence software, master data management (mdm), information life cycle management (ilm)enterprise content management (ecm), zoekmachines en aanvullende diensten.

Het contract met Fujitsu heeft een looptijd van drie jaar met drie keer een optie tot verlenging van een jaar.

Fujitsu won eerder een grote aanbesteding voor werkplekken bij verschillende ministeries: Easi2010.

IBM, Microsoft, Oracle

Fujitsu meldt dat de Belastingdienst tot nu toe de inkoop van software zelf uitvoerde en de contacten met leveranciers zelf onderhield.

De dienstverlener stelt dat het de Belastingdienst van onpartijdig advies voorziet en voor een betere inkooppositie kan zorgen. 'Fujitsu zal voor de Belastingdienst continu een afweging/vergelijking maken tussen de verschillende leveranciers van software-oplossingen en haar advies naar de Belastingdienst uitbrengen.'

Volgens de dienstverlener betreft de overeenkomst onder andere de inkoop van software van leveranciers als IBM, Sybase, Google, Microsoft, en Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-09T11:46:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.