Huawei en TenICT lappen netwerk Overijssel op

Dit artikel delen:

Het Chinese telecomconcern Huawei mag samen met partner en systeemintegrator Tenict uit Leusden het netwerk van de provincie Overijssel vervangen en onderhouden. Het betreft hierbij de actieve netwerkcomponenten, de systeemsoftware en het extranet: de zogeheten DeMilitarized Zone (DMZ-omgeving). De provincie wil dat hierbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van virtualisatie. De mantelovereenkomsten hebben een looptijd van vier tot zes jaar.

De opdracht van de provincie Overijssel behelst de levering en het onderhoud van netwerkcomponenten en de systeemsoftware in het bedrijfsnetwerk (lan en wan) van de provincie Overijssel op zijn locaties in Zwolle en de regiokantoren. Ook hoort de DMZ-omgeving in het datacenter in Zwolle erbij. Een DMZ is een extra netwerk dat voor de veiligheid tussen het interne en externe netwerk (lees internet) wordt geplaatst. De provincie heeft een twin datacenter samen met de gemeente Zwolle.

Virtualisatie

De provincie Overijssel wil in het kader van de netwerkvernieuwing verregaande virtualisatie doorvoeren in alle lagen van de netwerkinfrastructuur, inclusief de DMZ. Dit is ook al op het serverplatform en de werkplekomgeving gebeurd. De nieuwe infrastructuur zal in 2012 worden ingericht als een 10 Gigabit-netwerk met volledige IPv6-ondersteuning. Het netwerk is bedoeld voor de huidige duizend fysieke en duizend virtuele werkplekken van de provincie, maar is ook geschikt voor verdere groei.

De combinatie Huwei/Tenict won de aanbesteding van vier andere, niet nader bekend gemaakte partijen. De partijen Altran, Centric, Lanscape, Paxton en Pecoma mochten niet meedoen, omdat zij al op de een of andere wijze betrokken waren bij de aanbesteding zelf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heren van TenICT,

van harte gefeliciteerd met deze opdracht.

Ik ben erg blij dat IPv6 in dit project is opgenomen! Hoewel IPv6 al meer dan een jaar op de pas-toe-of-leg-uit lijst van de overheid staat, en dus standaard meegenomen zou moeten worden, gebeurt dit helaas nog maar heel weinig. Goed om te zien dat de provincie Overijssel hier het goede voorbeeld geeft!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-22T15:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.