Simac en Telengy vernieuwen ICT Waalre

Dit artikel delen:

De Brabantse gemeente Waalre wil over drie jaar beschikken over goedkopere én betere ict. Daarvoor gaat het in zee met automatiseerder Simac en adviseur Telengy. Simac ondersteunt de operationele ict; Telengy adviseert over verbeteringen. Waalre heeft ook gekeken naar de opties om op ict-gebied met andere gemeenten samen te werken of de ict geheel uit te besteden. Die opties bleken niet haalbaar.

Waalre (16.500 inwoners) moet zijn ict vernieuwen om burgers en ondernemers een betere digitale dienstverlening te kunnen aanbieden. Daarnaast zegt de gemeente moeite te hebben met het bijhouden van de snelle ontwikkelingen in de ict-sector en moet er fors bezuinigd worden op de bedrijfsvoering, waaronder automatisering. Waalre wil over drie jaar kunnen beschikken over een modernere, maar ook goedkopere ict-huishouding.

In het vernieuwingstraject houdt Simac zich bezig met het beheer en de uitvoering van ict-zaken en Telengy met advies over en ondersteuning van het verbeteren van de bedrijfsvoering en dienstverlening. Daar waar nodig worden nieuwe diensten en producten ontwikkeld die worden aanbesteed. Het Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant (Bizob) begeleidt het traject met inkooptechnisch- en juridisch advies.

Andere opties

De gemeente heeft ook andere opties bekeken, zoals het samenwerken met andere gemeenten of het uitbesteden van de totale ict aan de markt. Na een marktverkenning eerder dit jaar bleek er geen geschikt samenwerkingsverband voorhanden te zijn en was outsourcing nog een brug te ver, omdat de interne processen en werkwijzen dan eerst anders moeten worden ingericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-30T11:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.