Managed hosting door True

Wie gunt wat

KPN richt datacenters CBS in

Comparex Nederland wordt softwarereseller

 

KPN Corporate Market heeft een housing-contract gesloten met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het voormalige Getronics gaat de suites die het CBS huurt in datacenters in Almere en Oude Meer volledig inrichten. Het gaat om de huisvesting met bijbehorende voorzieningen, de inrichting daarvan met racks en floormanagement voor het primaire rekencentrum van het CBS, met als optie de dienstverlening voor een secundair rekencentrum.

Het CBS huurt een suite in het datacentrum in Almere als primaire vestiging en een suite in Oude Meer als secundair. Deze laatste vestiging dient als back-upfacilliteit. Binnen de overeenkomst neemt het CBS ook stroom af en wordt er gebruik gemaakt van ondersteunende dienstverlening.

Het CBS draagt zelf de zorg voor de inrichting en beheer van de apparatuur in de suite, dit staat dus los van dit contract. De suite is opgeleverd in augustus 2011. Het nieuwe rekencentrum van het CBS wordt medio maart 2012 operationeel. Het CBS of KPN doen geen uitspraken over de waarde van het contract.

Comparex Nederland

Het CBS heeft naast de opdracht aan KPN Corporate Market nog een klus onlangs gegund. De komende tijd treedt Comparex Nederland als softwarereseller voor het statistiekeninstituut op. Deze klus vertegenwoordigt een waarde van 2,5 miljoen euro. Comparex gaat onderhoud leveren op de huidige softwarelicenties en gaat het met nieuwe standaard softwarelicenties inclusief uitbreiden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4373768). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij CBS
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×