Europol zet voor 12,5 miljoen euro diensten uit

Dit artikel delen:

Na een Europese aanbesteding voor ict-diensten heeft Europol voor de komende vier jaar een groep Nederlandse en buitenlandse partijen geselecteerd. De totale geraamde waarde bedraagt 12,5 miljoen euro. Opvallend is dat zowel de Nederlandse als de Belgische vestigingen van Ordina en Atos een aantal contracten hebben gesloten voor dezelfde percelen met de Europese politiedienst, dat kwartier houdt in Den Haag.

De aanbesteding voor diensten van de Europese politieorganisatie Europol bestond uit vier percelen. In de totale groep geselecteerden staan tussen bekende namen als Ordina, Logica, T-Systems, PWC en BT ook bedrijven als Uni Systems, Isdefe en European Dynamics, alle drie van Griekse komaf, het Britse Serco en het Belgische Trasys. Verder duiken er Nederlandse detacheerders en beheerders op als Peak-IT, CIM Solutions, Ncim Groep en OGD Daarnaast blijken er diverse consortia opdrachten te hebben binnengesleept, zoals dat van Uni Systems, Ordina België en Isdefe, en Itnomia, een samenwerking van T-Systems en Trasys.

Opvallend is dat Ordina en Atos zowel met hun Nederlandse als Belgische vestiging orders hebben binnengehaald in dezelfde percelen. Atos doet dit vanuit België met de divisie IT Solutions & Services; Ordina in consortiumverband met Uni Systems en Isdefe. Atos en Ordina zijn voor het eerste perceel (systeem- en applicatiediensten) als voorkeursleverancier dubbel geselecteerd, terwijl Ordina ook in perceel 2 (infrastructuur) twee keer is vertegenwoordigd.

Winnaars

De verdeling van de voorkeursleveranciers na de aanbesteding is als volgt:

Perceel 1: Systeem- en applicatieontwikkeling en -integratie, analyse van bedrijfsvereisten, architectuur, procesmodellering en projectbeheer (waarde: 6,14 miljoen euro): Atos IT Solutions & Services (België), Atos Nederland, CIM Solutions, Consortium van Uni Systems, Ordina België en Isdefe, European Dynamics, Logica, Ncim Groep en Ordina.

Perceel 2: Exploitaties en infrastructuurdiensten (waarde: 3,48 miljoen euro): Consortium van Uni Systems en Ordina België, Logica en Ordina.

Perceel 3: Beveiligingsdiensten (waarde: 1,68 miljoen euro): Atos IT Solutions & Services (België), Consortium van Uni Systems en Isdefe, Itnomia (consortium van T-Systems en Trasys), Logica, Ordina en PWC EU Services.

Perceel 4: (waarde: 1,2 miljoen euro): Helpdesk- en ondersteuningsdiensten: BT Professional Services, OGD, Peak IT en Serco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-15T08:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.