Centric herbouwt IT-infrastructuur Maastricht

Gemeente Maastricht heeft ict-dienstvelener Centric de opdracht gegund om een nieuwe it-infrastructuur te realiseren. De nieuwe omgeving moet in maart 2013 gereed zijn. Daarna verzorgt Centric nog minimaal drie jaar het onderhoud. Het contract kan twee maal met een jaar verlengd worden. Over de waarde van de opdracht doen beide partijen geen uitspraken. Centric werd gekozen op basis van kwaliteit en prijs.

De nieuwe it-infrastructuur gaat het huidige gebruik van het flexibele kantoorconcept en de overstap naar het nieuwe werken ondersteunen. Met de nieuwe, op desktopvirtualisatie gebaseerde, infrastructuur kunnen de medewerkers tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken. Dankzij desktopvirtualisatie en gecentraliseerde, geautomatiseerde softwaredistributie profiteert de gebruiker van flexibiliteit, snelheid en niet-conflicterende applicaties. Met de nieuwe server- en storageomgeving garandeert Centric de gemeente Maastricht een 100 procent beschikbaarheid.

HP, Cisco en VMware

De huidige infrastructuur van Maastricht bestaat uit drie san-omgevingen, een Unix-omgeving, honderd fysieke en 102 virtuele servers en Unix-clusters. Voor de nieuwe it-infrastructuur levert Centric producten van HP (onder andere 3Par, Unix-cluster, blades, back-up en trainingen), Res Software, VMware, Trend Micro, Cisco, Cryptocard en Quest (migratietools). Ook levert Centric trainingen, virtualiastieservers, applicaties, een telewerkoplossing, documentatie, een disaster recovery-plan en maakt de dienstverlener gemeente Maastricht klaar voor het nieuwe werken.

Ongeveer dertig Centric-medewerkers gaan de komende tijd bij gemeente Maastricht aan de slag. Zij voeren een gefaseerde migratie door welke over een aantal maanden wordt verdeeld. Centric deed zes jaar geleden ook al een infrastructuurproject bij Maastricht. Daarnaast heeft de dienstverlener in het verleden verschillende softwareapplicaties aan de gemeente geleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-04T13:18:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.