Detron wint grote VoIP-opdracht bij overheid

Dit artikel delen:

Detron ICT & Telecom Groep (Detron) heeft het cluster VoIP-centrales gewonnen van OT2010, het gezamenlijke aanbestedingsproject voor telecomdiensten bij de (semi-)overheid. De overheid verwacht, over de gehele looptijd van maximaal 8 jaar, circa 100.000 VoIP-poorten af te nemen. Negen ministeries, inclusief circa honderd (rijks)overheidsorganisaties, gaan er gebruik van maken. Het is voor Detron de grootste opdracht die het in zijn driejarig bestaan heeft binnengehaald.

De Staat en Detron hebben 29 maart jongstleden het contract ondertekend. De overeenkomst draait om de levering van op IP-gebaseerde communicatiesystemen, inclusief de basisdienstverlening die nodig is voor het inrichten, implementeren en beheren van die systemen. Na een proeffase zal naar verwachting in juni 2012 gestart worden met de inrichting en implementatie van de eerste VoIP-centrales.

Het concept hiervoor heeft Detron in samenwerking met telefooncentraleproducent Mitel ontwikkeld. De divisie Detron Telecom Enterprise is gespecialiseerd in VoIP-centrales en vraagstukken op het gebied van VoIP-telefonie en aanvullende functionaliteiten zoals audio- en videoconferencing en hosted telefonie, waarbij de centrale in de cloud staat.

Clusters

Het VoIP-cluster is eind november 2010 als extra cluster 'Telecom Integrator: Centrale voorzieningen (telefooncentrales)' toegevoegd aan de rijksbrede telecomaanbestedingen. De overheid beschouwt VoIP als een interessante, nieuwe kostenbesparende technologie waarbij de functionaliteit verder gaat dan alleen het verwerken van spraakverkeer. Het cluster is de zesde OT2010-overeenkomst die gegund is.

Eerder al werden er overeenkomsten gesloten voor mobiele spraak- en datadiensten, bulk sms-diensten, de levering van 'end user devices' zoals mobiele telefoons, het afhandelen van inbound-telefoonverkeer met grote volumes en het 14+-netnummer. Het cluster vaste telefonie moet nog worden afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

OT2006 Mitel, OT2010 Mitel, op zich goed voor de connectiviteit van VoIP systemen binnen de rijksoverheid en goed voor de continuïteit van de VoIP-systemen bij bestaande OT gebruikers.

Het geeft indirect echter ook aan dat er een verschraling heeft plaats gevonden in het marktaanbod van VoIP-systemen. In die zin is VoIP-only een commodity aan het worden en indirect daarmee een prijzenslag. Die weg is alleen om te buigen als er nieuwe communicatietoepassingsmogelijkheden komen, die de bedrijfstoepassingen versnellen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-05T17:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.