Ruwaard van Putten Ziekenhuis kiest weer CSC

iSoft is herdoopt tot Healthcare Group

Dit artikel delen:

Financieel directeur Martin van der Vat van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis (links) en directeur Twan Weegels van CSC's Healthcare Benelux (rechts) zetten hun handtekening onder het contract.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis uit Spijkenisse heeft zijn contract met de Healthcare Group van CSC (voorheen iSoft) verlengd. Daarbij gaat CSC naast het ziekenhuisinformatiesysteem (zis) nieuwe software leveren, zoals het apotheekinformatiesysteem Centrasys en aan het zis gekoppelde functionaliteit voor afsprakenplanning en ordermanagement. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, met een centrale vestiging in Spijkenisse en poliklinieken in Hoogvliet, Hellevoetssluis en Rozenburg, rolt momenteel de Centrasys/EVS-applicatie voor het elektronisch voorschrijven van medicijnen uit. Daarmee verwacht het ziekenhuis de medicatieverstrekking efficiënter en veiliger te kunnen afhandelen.

Beter werk afleveren

Daarnaast wil het ziekenhuis software voor afsprakenplanning en ordermanagement invoeren, die wordt gekoppeld aan het ziekenhuisinformatiesysteem van CSC. Dit moet leiden tot een beter geplande inzet van personeel en faciliteiten als operatiekamers en het beter benutten van spreekuren. In het kader van het ordermanagement worden alle handgeschreven opdrachten vervangen door digitale formulieren. Alle opdrachten en aanvragen, zoals die voor patiëntentransport of radiologie, worden automatisch bewaakt en opgevolgd. De status ervan kan op elk moment worden opgevraagd.

Met de nieuwe software en de koppelingen wil het Ruwaard van Putten Ziekenhuis een aantal bedrijfsprocessen verbeteren. Het uiteindelijke doel is de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de dienstverlening aan patiënten te verbeteren.

Naam iSoft verdwijnt

CSC's Healthcare Group heette tot 1 april van dit jaar nog iSoft. CSC nam deze noodlijdende ziekenhuisautomatiseerder medio vorig jaar over. In Nederland is het bedrijf een van de belangrijkste softwareleveranciers van de gezondheidszorg. CSC's Healthcare Group levert hier diensten en producten aan 50 ziekenhuizen, 1900 huisartsenpraktijken en 65 ziekenhuisapotheken. Er werken zo'n 240 medewerkers verspreid over de vestigingen in Leiden (directie en hoofdkantoor) en Groningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-03T10:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.