Eurofiber levert glasvezelnetwerk Radio 538

538

Mediabedrijf Radio 538 Groep neemt bij de verhuizing in oktober 2012 een nieuw glasvezelnetwerk in gebruik. Het netwerk wordt geleverd door Eurofiber en verbindt de nieuwe locatie van Radio 538 in Hilversum met de zogeheten Media Gateway in diezelfde plaats.

De glasvezelverbindingen van Eurofiber worden gebruikt voor het transport van data, audio en video en het maken van back-ups van de volledige productieomgeving van het radiostation. De kantoorvilla's van het mediabedrijf aan de Koninginneweg in Hilversum zijn te klein geworden. In het nieuwe pand aan de Bergweg 42 is er ruimte genoeg voor alle medewerkers en studio's.

‘Het nieuwe glasvezelnetwerk is belangrijk voor ons. Zo gaan bijvoorbeeld al onze live radio-uitzendingen over het netwerk', zegt manager techniek & operations Alexander Josiassen van de Radio 538 Groep. Het mediabedrijf is eigenaar van de radiostations Radio 538, SlamFM, Radio 10 Gold en de tv-stations Slam!TV en TV538.

De benodigde verbindingen zijn inmiddels aangelegd. 'Er wordt nu zwaar verbouwd op de nieuwe locatie, het vroegere pand van Endemol. We kunnen de systemen gaan migreren, dan de studio's opbouwen en vervolgens de mensen verhuizen', vertelt Josiassen. De nieuwe locatie wordt eerst bijgeschakeld, na de verhuizing worden de oude panden afgekoppeld. Eurofiber leverde al netwerkdiensten aan Radio 538. Het huidige contract wordt omgezet in een nieuw contract voor de nieuwe locatie.

DWDM

Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM (dense wavelength division multiplexing) tot 400 Gbps. Het Eurofiber netwerk heeft een lengte van ruim dertienduizend kilometer en wordt telkens verder uitgebreid. Naast datatransport levert Eurofiber sinds kort ook opslag voor gegevens in een datacenter in Groenekan bij Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-31T15:09:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.