Quintiq ontwikkelt transportplanner voor Rhenus

Dit artikel delen:
vrachtwagen

De internationale transporteur Rhenus Logistics en softwareontwikkelaar Quintiq werken samen aan de ontwikkeling van een geïntegreerd planningssysteem voor Europese vervoersnetwerken. Als basis voor de planner dient het Advanced Planning & Scheduling-systeem van Quintiq. Planners krijgen de mogelijkheid om verschillende 'what if'-scenario's realtime te simuleren en de beste optie te kiezen.

Doel van het project is de volledige modellering van het transportnetwerk. Dit is volgens Quintiq nieuw in de logistiek. De Rhenus Network Planner wordt gebruikt voor de analyse van de zendingsstromen en houdt daarbij rekening met de voorwaarden van het stukgoedverkeer. De implementatie is gebaseerd op het zogeheten Advanced Planning & Scheduling-systeem van Quintiq. Dit pakket modelleert bedrijfsprocessen op basis van standaard basismodules.

De nieuwe Network Planner maakt de benutting van de transportroutes tussen verschillende locaties voor Rhenus inzichtelijk. Daarnaast krijgt de vervoerder de mogelijkheid veranderingen in het plan door te voeren en realtime te communiceren. De planners krijgen de mogelijkheid om verschillende 'what if'-scenario's realtime te simuleren en de beste optie te kiezen. Ook kunnen veranderingen in de zendingvolumes en knelpunten in het Europese netwerk worden geëvalueerd.

Rhenus

De Rhenus Groep is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener met een jaaromzet van drie miljard euro. Rhenus heeft ruim achttienduizend werknemers op meer dan 290 locaties.

Quintiq ontwikkelt software voor planning en optimalisatie van supply chains. Het is opgericht in 1997 en heeft vestigingen in Australië, China, Duitsland, Finland, Italië, Maleisië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Zwitserland. De systemen van Quintiq worden wereldwijd in 76 landen geïmplementeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-01T11:03:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.