Xerox dringt printkosten UMCG terug

Printerconcern Xerox gaat met zijn Managed Print Services (MPS)-dienstverlening de printkosten aanpakken voor het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Door de standaardisering van de printapparatuur en het uitbesteden van het beheer van de printers is UMCG in staat de afdrukkosten structureel terug te dringen. Jaarlijks maakt UMCG 35 miljoen afdrukken in zwart-wit en 3,5 miljoen in kleur.

Door de verscheidenheid aan leveranciers, contracten en verouderde machines had UMCG te maken met toenemende kosten voor verbruiksmateriaal en onderhoud. Xerox adviseerde daarom voor het standaardiseren van de printinfrastructuur en het terugdringen van de afdrukomgeving van tweehonderd kopieermachines en tweeduizend printers naar een mix van 640 multifunctionele printers (mfp's) en printers voor kleur- en zwart-witafdrukken. Deze apparatuur is aangevuld met dienstverlening als supply management en krijgt vergaande ondersteuning van het UMCG-supportteam (IT en OD). Hiervoor stelt Xerox eerste en tweedelijnstrainingen, spare parts en devices beschikbaar. De derdelijns support wordt door Xerox verzorgd.

UMCG gaat gebruikmaken van milieuvriendelijke Xerox-mfp's en 'follow me printing'. Deze dienst houdt in dat printopdrachten pas worden geprint als de gebruiker zich bij de printer identificeert. Dit zorgt voor een forse kostenbesparing op afdrukken, omdat alleen de noodzakelijke documenten worden geprint. Ook het papiergebruik wordt hiermee aanzienlijk teruggebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben erg benieuwd over welke forse kostenbesparing we praten. En hoe dit zich weerhoudt tot de initiele investering.En op welke termijn deze besparing behaald gaat worden.

Heeft iemand hier meer duidelijkheid over?

Je kunt uitrekenen dat het beheer van 200 copiers en 2000, meestal verschillende, printers een enorme beheerslast is, zeker in vergelijking tot 640 MFP's. In dit geval ga ik ervan uit dat Xerox de MFP's neerzet op basis van een kleine maandelijkse vergoeding en een prijs per kopie, voor een periode van 4-5 jaar.

Kapitaalbeslag, lees investering is nul, Xerox rekent af op gebruik. Geen sores meer met toners en andere ellende, dat neemt Xerox uit handen. (Ik heb geen relaties met Xerox, maar weet hoe het werkt)
Uiteindelijk levert dit dus een grote besparing op.

@Willem,
het enige wat er gebeurt is een in vesteringsgericht model om te zetten naar een exploitatiegericht model. Op basis daarvan is er niet te concluderen dat er een grote besparing plaats vind. Ruud zijn vraag wordt m.i. daar door en door je antwoord alleen meer versterkt. Ook ik weet hoe het werkt, maar TCO plaatjes zijn soms erg verrassend.......

Als Computable een beetje journalistiek wil bedrijven zouden ze over 1 of 2 jaar terug moeten komen op dit artikel en bij betreffende bedrijven eens informeren of en hoe alle doelstellingen nu gehaald zijn. Nu is het gewoon het overschrijven van een persbericht van waarschijnlijk Xerox. Qua inhoud niet echt interresant want een standaard promotioneel verhaal van een fabrikant.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-04T17:20:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.