Woonzorg Unie Veluwe past ict aan op NEN7510

Zorg

Woonzorg Unie Veluwe neemt een nieuw it-platform in gebruik waarmee medewerkers volgens de NEN7510-beveiligingsnorm in de zorg kunnen werken. Verzorgend personeel kan met hulp van Exchange Online via een beveiligde en gepersonaliseerde verbinding inloggen, e-mailen en gegevens uitwisselen. Deze oplossing draait in de cloudinfrastructuur van Microsoft. Ict-dienstverlener Ifective uit 't Harde is als partner betrokken geweest bij deze vernieuwing.

De omgeving bij de zorginstelling is opgezet voor duizend gebruikers. Tweehonderd kantoormedewerkers beschikken over geavanceerde Outlook-mailfunctionaliteit. De overige achthonderd maken gebruik van Exchange Online (Office 365). Elke werkplek bestaat uit een thin client met ingebouwde kaartlezer om via smartcards in te loggen op het systeem. Dit is een beveiligde inlogmethode om te voldoen aan de richtlijnen van NEN 7510. De connectie tussen de thin clients en de serveromgeving gaat middels Citrix XenApp. Voor de profielen, beleid (policy), rechten en het beheer/onderhoud van de omgeving wordt AppSense gebruikt.

Ictive en WUV

v.l.n.r. Gerwin Doornwaard, projectleider bij Ifective, Arjan Oude Kotte, directeur van Microsoft SMS&P, Michiel Hameete, directeur van Ifective en René Petri, Bestuurder van Woonzorg Unie Veluwe.

Met het nieuwe platform speelt Woonzorg Unie Veluwe in op het beveiligingsvraagstuk in de zorg en de bijbehorende NEN7510 norm. Verzorgend personeel kan met hulp van Exchange Online via een beveiligde en gepersonaliseerde verbinding inloggen, e-mailen en gegevens uitwisselen. Volgens de zorginstelling is het een voordeel dat er geen hardware-uitbreiding nodig is, maar dat gebruik gemaakt wordt van een cloudinfrastructuur (van Microsoft). Deze omgeving is flexibel en onbeperkt uitbreidbaar met nieuwe diensten en technieken.

Woonzorg Unie Veluwe bestaat uit zes locaties. Deze zes locaties zijn middels een vpn (virtual private network) verbonden met de hoofdlocatie Het Nieuwe Feithenhof in Elburg. Op deze locatie staat een serveromgeving bestaande uit een Windows Server-omgeving, IBM Rackservers, VmWare vSphere Hypervisor, een Cisco netwerklaag en IBM SAN-oplossing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-13T11:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.