EL&I gunt Ordina nieuw Oracle EBS-contract

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft Ordina geselecteerd voor de nieuwbouw, het beheer en het onderhoud van Oracle E-Business Suite (EBS). De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. Volgens een raming gaat het om een waarde van vijf miljoen euro op jaarbasis. Ordina was eerder al verantwoordelijk voor de implementatie en integratie van Oracle EBS bij het oude ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV), dat samen met Economische Zaken (EZ) tot ELI werd samengevoegd.

Ordina is al sinds april 2008 contractpartner (van toen nog LNV). Het bedrijf werd medio 2011 samen met IBM en Sogeti geselecteerd als nieuwe applicatiepartners voor het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een driejarig raamcontract. Ordina rondde begin dit jaar de integratie van de twee afzonderlijke financiële systemen van de voormalige ministeries EZ en LNV af. Het geïntegreerde systeem voor financiën en inkoop draait op basis van Oracle E-Business Suite (EBS).

Naast het algemene raamcontract voor applicatie-ontwikkeling en -beheer zocht EL&I via een aanbesteding naar een aparte partner voor het beheer en de ontwikkeling van Oracle EBS. Ordina heeft dit perceel nu voor vijf jaar in de wacht gesleept. In het oorspronkelijke aanbestedingsdocument uit 2010 staat dat het gaat het om een geraamde waarde van vijf miljoen euro per jaar.

Praktijkvoorbeeld

Volgens Johan van den Born, programmamanager Dictu Sourcing van het ministerie wil EL&I in samenwerking met Ordina het gebruik van Oracle EBS voor de bedrijfsvoeringprocessen de komende jaren verder standaardiseren. De toepassing moet uitgroeien tot een voorbeeld ('best practice') voor andere ministeries. Ordina is gecertificeerd Oracle partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd Ordina! Of je als belastingbetaler hier blij van moet worden, weet ik niet: Die 5 miljoen op jaarbasis is waarschijnlijk excl. de benodigde Oracle licenties. Heeft NOiV dat aanbestedingsdocument ooit getoetst op "comply or explain" en staat dus onomstreden vast dat de benodigde functionaliteit voor ondersteuning van de financiële- en inkoopprocessen alleen of het meest efficiënt door de Oracle EBS kan worden geleverd?

*ik ruik azijn*

Waarom wordt er toch zovaak cynisch gereageerd op dit soort berichten? Gezien de formulering proef ik dat de schrijver nauwelijks tot geen situatiekennis heeft.

Overheden voeren aanbestedingen over het algemeen conform alle relevante richtlijnen uit, en laten we nu eens gewoon aannemen dat er een nette TCO-analyse is uitgevoerd en dat blijkbaar een closed-source leverancier de beste TCO biedt.

Speculeren, en onrust veroorzaken, heeft toch geen doel? Gefeliciteerd Ordina, en gefeliciteerd EL&I dat jullie een partner hebben gevonden waarin jullie vertrouwen hebben. En ik hoop dat het EL&I lukt hun toepassing te laten groeien tot een best practise; hiermee kan de overheid bezuinigen op kosten van allerlei specifieke en situationele oplossingen.

Voor zover mijn azijn ;-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-14T11:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.