Managed hosting door True

Wie gunt wat

Nieuw studentinformatiesysteem voor hogeschool

Educus en Sogeti leveren Alluris aan HAN

 

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gaat over op het nieuwe studentinformatiesysteem Alluris van leverancier Educus. De softwareleverancier verzorgt samen met ict-dienstverlener Sogeti de levering en implementatie. Het onderhoud en support ligt volledig bij Educus. De looptijd van het contract is 84 maanden, de waarde is niet bekend maar heeft wel één miljoen euro als ondergrens.

De HAN was op zoek naar een gebruiksvriendelijk studentinformatiesysteem dat robuuste ondersteuning biedt aan de studievolgprocessen. Met Alluris kiest de HAN voor een gestandaardiseerde SaaS-oplossing. De hogeschool is inmiddels gestart met de voorbereiding van de implementatie. In het tweede kwartaal van 2013 gaan de eerste instituten live en zullen de eerste studenten en docenten gaan werken met Alluris. In de daarop volgende periode wordt Alluris bij de resterende instituten uitgerold. Uiteindelijk zullen ruim dertigduizend studenten en 3100 medewerkers in hun dagelijkse werkzaamheden door Alluris worden ondersteund.

Trajectplanner

De aanbesteding is niet zonder slag of stoot gegaan. Begin 2011 werd de aanbesteding namelijk geannuleerd nadat de rechter in kort geding had bepaald dat de manier van beoordelen niet goed was geregeld. Educus spande deze zaak aan nadat de HAN concurrent Trajectplanner voor de klus had geselecteerd. Een strakker Programma van Eisen zorgde ervoor dat Educus in de herkansing de opdracht alsnog binnenhaalde.

Educus schakelt standaard bij opdrachten in het hogere onderwijs implementatiepartner Sogeti in. Educus-directeur Henk van der Molen is blij met de nieuwe opdracht. 'De HAN kiest bewust voor een gestandaardiseerde SaaS-oplossing en wil geen maatwerk. We helpen ze met het standaardiseren van hun processen. We hebben expliciet met ze afgesproken dat er geen maatwerk ontwikkeld gaat worden, zelfs niet als daar toch in de toekomst naar gevraagd gaat worden.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4533796). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 
Vacatures bij HAN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.