Avance helpt Erasmus MC naar Windows 7

Ict-dienstverlener Avance ICT Groep Nederland is bij het Erasmus Medisch Centrum gestart met de installatie van Windows 7 op dertienduizend pc's. Binnen het Erasmus MC wordt er al bijna een jaar gewerkt aan de voorbereiding om alle werkplekken te migreren van Windows XP met Office 2003 naar Windows 7 in combinatie met Office 2010.

Doordat Windows XP zich momenteel in de extended support-fase bevindt, wordt op dat besturingssysteem geen nieuwe functionaliteit aangeboden. Per 8 april 2014 zijn er geen support of updates meer voor Windows XP. Dit betekent dat de uitrol van Windows 7 bij het Erasmus MC voor deze datum afgerond moet zijn.

Avance is 16 juli 2012 van start gegaan met de Windows 7-implementatie en is verantwoordelijk voor de migratie van de pc's op alle vijftig afdelingen. Het betreft ongeveer dertienduizend werkplekken. Hiervoor worden verschillende uitrolteams ingezet.

Al eerder deed Avance een omvangrijke uitrol naar Windows 7 voor de Gemeente Den Haag in 2011. Hierbij werden ongeveer 8500 werkplekken gemigreerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-18T15:27:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.