Wooncompagnie besteedt ICT uit aan Cegeka

Woningcorporatie Wooncompagnie heeft de gehele centrale ict-infrastructuur uitbesteed aan ict-dienstverlener Cegeka. De uitbesteding omvat het onderbrengen van de infrastructuur in het datacenter van Cegeka, het technisch applicatiebeheer, ondersteuning en onderhoud van de applicaties, het netwerkbeheer en het werkplekbeheer. De uitbestedingsovereenkomst heeft een looptijd van 4,5 jaar.

De komende maanden worden alle ict-systemen van Wooncompagnie, inclusief de applicaties van derden, overgezet naar het datacenter van Cegeka, in de vorm van een private cloud. Begin volgend jaar vindt dan nog een optimalisatieslag plaats, waarbij het vooral gaat om het technische gedeelte.

'Met de uitbesteding gaan we verder op de eerder ingeslagen weg', zegt zegt René Mackenbach, coördinator informatiemanagement bij Wooncompagnie. 'Ons doel was de ict-dienstverlening niet meer in eigen huis te houden en de zorg daarvoor bij specialisten onder te brengen. Doelstelling is om vanaf december 2012 onze hardware en het beheer op de ict-infrastructuur, grotendeels bij Cegeka te hebben ondergebracht.'

Goed gevoel

'De belangrijkste voordelen van de uitbesteding zijn dat we ons niet meer druk hoeven te maken over de ict-techniek en dat we gemakkelijk kunnen opschalen', aldus Mackenbach. 'Dat betekent dat we zonder ingewikkelde toestanden aansluiting kunnen vinden bij nieuwe ontwikkelingen. Uiteindelijk kozen we voor Cegeka vanwege het goede en realistische aanbod en een goed gevoel bij de organisatie. Daarbij hielp ook het feit dat Wooncompagnie voor haar primaire bedrijfsapplicaties oplossingen van Cegeka gebruikt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hartstikke leuk. Weer een hoop belastingegeld naar een Belgisch bedrijf. Nou waren die woning corporaties sowieso al lekker bezig de laatste tijd..!! Al eens gehoord van een Nederlands bedrijf wat een Belgische overheidsopdracht scoorde..?? Nee dus..!!. Gaat vooralsnog ook niet gebeuren want die Belgen zijn net iets slimmer.
Ga zo door mannen..!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-24T10:23:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.