Managed hosting door True

Wie gunt wat

Vancis en VX Company beheren ICT Lentiz

 

Ict-dienstverlener Vancis gaat samen met zijn onderaannemer en collega-dienstverlener VX Company het ict-beheer van de Lentiz onderwijsgroep doen. Hiertoe won Vancis een Europese aanbesteding waarin werd gezocht naar een leverancier voor ict-diensten. Lentiz ontving in totaal vier aanmeldingen voor het vierjarige contract ter waarde van 2,8 miljoen euro.

Binnenkort wordt gestart met het ontwerp, de levering en inrichting van een nieuwe ict-omgeving, waarbij de oude omgeving gemigreerd zal worden. Hierna zal Vancis het technisch en operationeel beheer van de nieuwe ict-omgeving verzorgen, incl. het beheer van 2700 vaste- en mobiele werkplekken en ruim tweehonderd applicaties. Lentiz onderwijsgroep blijft verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de werkplekken en applicaties.

Citrix XenApp en Microsoft Lync

De nieuwe omgeving wordt op een Microsoft gebaseerde architectuur aangeboden vanuit een centrale omgeving door middel van de server based computing-oplossing van Citrix XenApp. Vancis levert tweede en derde lijns support en het technisch beheer. Ook ondersteunt het Microsoft Office en Microsoft Exchange, evenals de nieuw te implementeren Microsoft Unified Communication software Lync. Tevens levert Vancis storage- en back-updiensten.

De Lentiz onderwijsgroep is straks in staat om ict-diensten als cloud dienst af te nemen. Zowel leerlingen als medewerkers kunnen vanaf iedere vaste werkplek, laptop, tablet of smartphone inloggen op de MijnLentiz-portal, welke gebaseerd is op Microsoft UAG en Sharepoint, om educatieve en administratieve applicaties te benaderen.

Sector-cloud

Vancis bouwt de volledig nieuwe en gecentraliseerde ict-omgeving vanuit een van zijn datacenters en levert hiermee een cloud-infrastructuur die past binnen de doelstellingen om een sector-cloud op te zetten voor het voortgezet- en middelaarberoepsonderwijs in Nederland. Vancis heeft al een omgeving opgezet voor het hoger onderwijs.

'Organisaties binnen eenzelfde sector delen binnen onze sector-cloud een bestaande infrastructuur', zegt Eric Heemskerk, commercieel directeur bij Vancis. 'Dit leidt tot kostenbesparing en een betere samenwerking. Deze inzet van de cloud is bijzonder goed toepasbaar binnen het onderwijs.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4551252). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×