Hogeschool Rotterdam stelt Dimension Data aan

Ict-dienstverlener Dimension Data levert de komende twee jaar apparatuur het netwerk van Hogeschool Rotterdam. Per jaar levert dit de dienstverlener rond de 450.000 euro op. Het contract kan twee maal met één jaar worden verlengd. Dimension Data werd geselceteerd uit vier aanmeldingen.

De opdracht betreft de levering van apparatuur en besturingssystemen voor switches en routers, wireless lan en netwerkmanagement, inclusief bijbehorende dienstverlening en de projectleiding bij implementatie. Het netwerk van Hogeschool Rotterdam is opgebouwd met Cisco-apparatuur. Verschillende locaties zijn verbonden via dark fiber van Eurofiber, managed dark fiber wordt geleverd door Colt. De verbinding van en met Surfnet wordt geregeld via een Nokia-firewallcluster.

Cisco Nexus

Het netwerk van Hogeschool Rotterdam bestaat uit circa vierhonderd actieve netwerkcomponenten, opgebouwd volgens een drielaags model. De core-laag bestaat uit een Cisco 6513 switch/router met tweehonderd interfaces van 1 Gbps, uitgerust met een redundant uitgevoerde supervisor module. Deze switch/router verzorgt de communicatie naar de diverse locaties. In het datacenter staan redundant vier Cisco Nexus 7010-switches, vier Nexus 5020-switches en zestien keer de Nexus c2248. Dit kan op dit moment als access-laag voor de server kant gezien worden. Voor de toekomst wordt overwogen om meer datacentra in gebruik te nemen.

De distributie-laag verzorgt alle communicatie en de verbindingen naar twaalf locaties. In de access-laag worden de hosts aan het netwerk gekoppeld. Het gaat hier om zaken als pc's, printers, access points en kassa's. Totaal zijn binnen de hogeschool ongeveer vijftienduizend interfaces van 100 Mbps beschikbaar. Deze interfaces zijn verdeeld over circa vierhonderd switches, die weer zijn verdeeld over ongeveer honderd SER's. Voor het merendeel zijn in de access-laag Cisco 3560 48 poorts-switches in gebruik. Circa de helft van het totaal aantal interfaces beschikt over Power over Ethernet-functionaliteit.

Cisco WCS

Hogeschool Rotterdam beschikt daarnaast over een dekkend draadloos netwerk, gebaseerd op de Cisco Wireless Control Server (WCS)-architectuur. Dit draadloos netwerk bestaat uit zeventien wireless lan-controllers en 485 access points.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-20T10:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.