TenICT helpt Tergooiziekenhuizen naar Huawei

Ziekenhuis verpleegster zorg

Systeemintegrator TenICT en netwerkleverancier Huawei zijn door Tergooiziekenhuizen gekozen voor het vervangen van een deel van het interne computernetwerk. De opdracht bestaat uit het vervangen van het netwerk in Tergooi Blaricum en de beveiliging van ict in zowel Blaricum als Hilversum. TenICT en Huawei wonnen de aanbesteding op kwaliteit, innovatie, schaalbaarheid, prestatie en prijs.

De ontwikkeling van ict in ziekenhuizen heeft de laatste jaren een enorme vlucht doorgemaakt. Steeds meer ziekenhuisapparatuur, zoals bloeddrukmeters, domotica en andere medische instrumenten worden aan het ict-netwerk gekoppeld. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van de toegang tot medische en patiënteninformatie. TenICT gaat deze ontwikkeling bij Tergooiziekenhuizen ondersteunen en samen met Tergooi verder innoveren.

De eerste stap is het vervangen van de huidige core-, server- en access-netwerkinfrastructuur naar een high-end 10 Gb-infrastructuur. Daarnaast gaat TenICT zich richten op de beveiliging van de infrastructuuromgeving en het inrichten van monitoring en het netwerk op poortniveau. Deze beveiliging van het netwerk en de netwerkpoorten zal de kans op vijandige aanvallen van virussen en externen op het netwerk minimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Huawei lijkt steeds meer marktaandeel te krijgen, maar Cisco lijkt er nog niet echt wakker van te liggen. Dit waarschijnlijk vanwege het feit dat Huawei goedkoper is dan merken zoals daar zijn Cisco. Cisco kan concurrerend zijn met Huawei, maar vaak dan wel als het gaat om refurbished Cisco. Onze ervaring bij DURABILIT is dat refurbished Cisco veel goedkoper is als nieuw Cisco etc. maar dezelfde kwaliteit biedt. Dit lijkt interessant in moeilijke economische tijden........

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-20T16:43:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.