Vitens brengt datacentrum onder bij Previder

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft na een aanbesteding besloten de eigen computeromgeving voortaan onder te brengen in de datacentra van Previder uit Hengelo. Het nutsbedrijf wil zelf niet meer investeren in computerruimten, omdat het steeds meer moeite kost om de vereiste expertise op peil te houden. De keuze viel op Previder, onderdeel van de Odin Groep, omdat deze dienstverlener een 'twin datacenter'-concept kan aanbieden, met de garantie van een continue beschikbaarheid.

Binnen de tweelingopzet van Previder wordt de it-architectuur van Vitens opgebouwd over twee TIER 3+ datacenters. Bij uitval van één van de locaties blijft de tweede locatie volledig zelfstandig en zonder onderbreking van de dienstverlening operationeel.

Andere motieven van Vitens om met de datacenterexploitant in zee te gaan hebben met duurzaamheid en veiligheid te maken. Previder voldoet bijvoorbeeld ruimschoots aan de gestelde pue-eis. De Power Usage Effectiveness (pue) is een kengetal waarmee de energie-efficiency van datacentra wordt uitgedrukt. Vitens stelt als eis dat de datacenters werken met een pue-factor van maximaal 1,5. Previder zit daar met 1,25 ruim onder. Verder is Previder ISO14001-gecertificeerd en beschikt het bedrijf over het Groen-certificaat: een garantie dat alle gebruikte energie groen wordt geproduceerd.

Met het oog op de door Vitens gewenste veiligheid kon Previder aantonen aan de strengste eisen te voldoen, in zowel technisch als organisatorisch opzicht met een ISO27001-certificaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-19T13:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.