Scholten Awater wint definitief bij Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft zich geconformeerd aan de uitspraak van de rechter in kort geding en heeft twee hardwarepercelen aan Scholten Awater gegund. De hardwaredienstverlener protesteerde afgelopen juli succesvol tegen de voorlopige gunning van twee percelen aan concurrent SCH (SCC). De gemeente had de keuze tussen heraanbesteden of de percelen voor werkplekapparatuur en netwerkcomponneten alsnog gunnen aan Scholten Awater.

Volgens Hans Dussel, hoofd Concern Inkoop a.i. bij de gemeente Amsterdam, lopen er geen andere juridische trajecten naar aanleiding van deze rechtszaak. Ronald Ederveen, commercieel directeur van Scholten Awater, kan geen verder inhoudelijk commentaar geven op de uitslag van deze aanbesteding.

Kiezen

De nieuwe hardwareaanbesteding van de gemeente Amsterdam betrof drie percelen: werkplekapparatuur, storage- en serversystemen en netwerkcomponenten. De gemeente gunde het eerste en derde perceel aan SCH en het tweede perceel aan PQR. Hardwaredienstverlener Scholten Awater spande vervolgens een kort geding aan omdat het vond dat er op oneigenlijke gronden was gegund. Een van de eisen van het bestek was dat de inschrijvende partij minimaal 50 procent van de gevraagde activiteiten zelf dient uit te voeren. SCH, het moederbedrijf van SCC, had zich ingeschreven met een aantal gecertificeerde onderaannemers voor levering en onderhoud van specifieke hardwaremerken. Scholten Awater betwistte dat SCH via deze constructie aan deze eis kon voldoen en spande een kort geding aan tegen de gemeente Amsterdam.

De rechter stelde het bedrijf in het gelijk. De gemeente Amsterdam moest de percelen alsnog gunnen aan Scholten Awater of een nieuwe aanbesteding uitschrijven. Uiteindelijk koos de gemeente voor de eerste optie, waarbij kan worden aangetekend dat Scholten Awater al elf jaar  hardwarepartner is.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-08T11:19:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.