NS gunt hardwareorder aan Scholten Awater

Medewerkers krijgen een keuzemenu voor apparatuur

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben met Scholten Awater een raamovereenkomst gesloten om het spoorbedrijf de komende twee jaar van kantoorhardware te voorzien, met de optie van twee keer een verlenging van een jaar. De hardwareleverancier zet daarnaast een concept op waarbij medewerkers zelf uit een beperkt assortiment hun apparatuur kunnen kiezen. NS wil daarmee beter kunnen inspelen op de groeiende vraag naar tablets en naar snelle en flexibele levering.

Ronald Ederveen, commercieel directeur van Scholten Awater, zegt blij en trots te zijn met de gunning van de werkplekaanbesteding van NS. 'Het is een grote klant die wij graag aan onze referentielijst wilden toevoegen.'  

Momenteel heeft NS twee raamovereenkomsten lopen voor het leveren van werkplekhardware. Deze overeenkomsten lopen af en worden vervangen door een contract met één leverancier: Scholten Awater.  De Nijmeegse hardwareleverancier mag direct een order leveren die bestaat uit twaalfhonderd (thin) clients, vijfhonderd beeldschermen met geïntegreerde (thin) clients en twaalfhonderd beeldschermen (23inch). Na levering gaat het eigenaarschap van de A-merk-apparatuur over van de leverancier naar NS. In de komende twee jaar verwacht het spoorbedrijf nog eens twaalfhonderd (thin) clients, dertienhonderd beeldschermen in verschillende maten, vierhonderd desktops, vierhonderd laptops, vierhonderd tablets plus een nog onbekend aantal accessoires (dockingstations, muizen, snoeren, laptoptassen) nodig te hebben.

CYOD

Ook levert Scholten Awater aanvullende diensten op het gebied van pre-installatie (optioneel), logistiek en aflevering, afvoer van oude apparatuur (optioneel), accessoires, garantie, service & reparatie, voorraadbeheer, managementrapportages, een webcatalogus en advisering over productontwikkelingen.  

Verder helpt Scholten Awater de NS met het opzetten van een keuzemenu, een zogeheten cyod-concept (choose your own device). Hierbij krijgen medewerkers van NS de vrijheid om zelf een keuze te maken uit een vooraf opgestelde en beperkte lijst met door NS ondersteunde werkplekhardware. Het spoorbedrijf merkt dat het gebruik van tablets toeneemt, met daarbij een groeiende  vraag om snelle en flexibele levering. Omdat projecten en nieuwe ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen wil NS dat leveringen op verzoek van gebruikers moeten kunnen variëren en installatie- en test-trajecten zo kort mogelijk moeten zijn. 

Heavy users

De huidige installed base van NS op groepsniveau bestaat uit 8500 werkplekken, waarvan 90 procent een vaste werkplek heeft met een thin client (85 procent) of een desktop (15 procent), aangevuld met accessoires. Daarnaast heeft NS 10 procent mobiele kantoorwerkers die gebruik maken van een laptop.

De gebruikersgroep van NS bestaat uit kantoorwerkers (70 procent), die gebruik maken van kantoorapplicaties en één of enkele bedrijfsapplicaties, en heavy-users (30 procent). Die laatste categorie wordt in het aanbestedingsdocument omschreven als 'gebruikersgroepen die met complexe bedrijfsapplicaties werken en afdoende lokale verwerkingscapaciteit op hun werkpleksysteem nodig hebben, zoals een desktop of laptop. Voorbeelden zijn planners, cad/cam-gebruikers, SAP-gebruikers, applicatieontwikkelaars, en andere.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-12T13:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.