Brabantse Delta rust veldwerkers uit met EAM GIS

Dit artikel delen:
Mobieltjes

Waterschap Brabantse Delta heeft Infor EAM GIS geïmplementeerd. Brabantse Delta gebruikt sinds 2006 al Infors oplossing voor enterprise asset management (eam). Nu is er ook een koppeling gerealiseerd met het geografisch informatiesysteem Esri Arcgis. Door deze koppeling verwacht het waterschap de productiviteit te kunnen vergroten en op de kosten te besparen. Medewerkers in het veld kunnen via hun mobiele apparaat alle benodigde informatie over werkorders en locaties ophalen.

De waterschappen gebruiken een gemeenschappelijk ruimtelijk informatiesysteem: het zogeheten Integraal Resultaatgericht Informatiesysteem (IRIS). Dit geografisch informatiesysteem ondersteunt het primaire proces bij waterschappen en zorgt voor de verwerking en uitwisseling van geografische informatie. Het systeem wordt geleverd door Esri.

Door de koppeling van EAM Enterprise van Infor en het gis van Esri in combinatie met het gebruik van mobiele apparatuur kan de informatievoorziening over werkorders en de locatie en onderhoudssituatie van assets (stuwen, gemalen) worden verbeterd, verwacht Waterschap Brabantse Delta.

Tijdwinst

Cor Bon, applicatiebeheerder van Brabantse Delta, verwacht dat de mobiele oplossing waarde zal toevoegen: 'Wij kunnen hiermee tijdwinst realiseren. Buitendienstmedewerkers kunnen opdrachten uit de Infor EAM database downloaden. Via hun mobiel apparaat hebben ze overal toegang tot informatie en de mogelijkheid die bij te werken. Naast het identificeren van assets voor onderhoud kunnen ze de locatie vaststellen. Hierdoor kunnen buitendienstmedewerkers beslissingen beter en sneller nemen en zo hun efficiëntie verbeteren.'

Dit effect wordt nog eens versterkt doordat 20 procent van de werkzaamheden door externe partijen wordt uitgevoerd en deze partijen niet altijd weten waar een bepaalde asset, zoals een gemaal of stuw, zich bevindt.

Testen

Waterschap Brabantse Delta wil dat zijn buitendienstmedewerkers op hun smartphone of tablet inzicht krijgen in taken, afbeeldingen en locaties van assets. Om dit te realiseren wordt momenteel een testomgeving ingericht voor tests op de iPad en de Samsung Galaxy zodat buitendienstmedewerkers straks uitgerust zijn met een mobiel apparaat en Infors mobiele eam-oplossingen kunnen gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-13T07:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.