Defensie bestelt meer encryptie bij Sectra

Dit artikel delen:

Het ministerie van Defensie in Nederland bestelt meer encryptieproducten van de Zweedse leverancier Sectra. De waarde van de order bedraagt driehonderdduizend euro. Het ministerie heeft al een raamovereenkomst lopen met Sectra voor de levering van onder meer de Tiger-producten van Sectra. Defensie-medewerkers worden nu voorzien van een persoonlijke Tiger XS, die gesproken communicatie en datacommunicatie tot het hoge veiligheidsniveau 'Stg. Geheim' beveiligt. Sectra zorgt ook voor de distributie van encryptiesleutels.

'In Nederland worden de producten van Sectra voor veilige communicatie al sinds 2004 gebruikt door het ministerie van Defensie en vanaf het najaar van 2007 worden de veiligheidsoplossingen van Sectra door alle departementen gebruikt', meldt Jeroen de Muijnck, directeur van Sectra Communications. Het bedrijf is ook op Europees niveau actief. Zo selecteerde de Europese Unie Sectra Communications in 2010 voor het leveren van het encryptiesysteem Tiger XS voor beveiligde telefonie.

Sectra werd in 1978 opgericht als afsplitsing van het Linköping Institute of Technology. Het encryptiebedrijf bedient voornamelijk ministeries van Defensie en andere overheidsdiensten in Navo-landen. De aan de Zweedse beurs genoteerde firma realiseerde voor het boekjaar 2011/2012 een omzet van 823 miljoen Zweedse kroon (bijna 95 miljoen euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-21T11:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.