Bekendmakingen waterschappen gaan online

Dit artikel delen:

De waterschappen gaan over op een gemeenschappelijke ict-voorziening die het mogelijk maakt om alle officiële publicaties van bekendmakingen via internet te laten plaatsvinden. Dit is conform de eisen uit de Wet elektronische bekendmaking. Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (Koop) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties levert deze voorziening begin 2013. Daarmee lopen de waterschappen een jaar vooruit op de wettelijke verplichting tot online publicatie van bekendmakingen.

De gemeenschappelijke voorziening voor officiële publicaties (GVOP) is een initiatief van decentrale overheden, waaronder de waterschappen, en het Koop. Dit kenniscentrum draagt ook zorg voor de digitale Staatscourant. De GVOP is al in aanbouwen wordt begin 2013 in gebruik genomen.

De waterschappen geven met de GVOP invulling aan de mogelijkheid die de Wet elektronische bekendmaking hen biedt om officiële publicaties rechtsgeldig via het internet bekend te maken. Ze lopen daarmee vooruit op de wettelijke verplichting tot online publicatie van bekendmakingen die op 1 januari 2014 van kracht wordt. Door hoofdzakelijk online te publiceren verwachten de waterschappen besparingen te behalen ten opzichte van de traditionele manier van publiceren van bekendmakingen in papieren publicaties zoals huis-aan-huis bladen.

Papier besparen

De waterschappen zijn de eerste bestuurslaag die in het geheel aan het initiatief deel neemt. Verschillende gemeenten hebben individueel al aangegeven ook aan te willen sluiten bij het initiatief. Wanneer meer overheidsinstanties aansluiten dalen de publicatiekosten per instantie. De hoop is dat er meer gemeenten en provincies volgen wanneer de voorziening eenmaal operationeel is, melden de waterschappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-22T11:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.