TenICT levert Huawei-netwerk aan Maassluis

Huawei

De gemeente Maassluis heeft de vervanging van het bestaande netwerk met systeemintegrator TenICT gerealiseerd. De keuze voor TenICT was gebaseerd op de beste prijs- kwaliteitsverhouding. TenICT heeft de opdracht uitgevoerd met netwerkapparatuur van Huawei. Over de waarde van het contract is niks bekend gemaakt.

De gemeente Maassluis beschikt daarom nu over een 10Gb-netwerk met de hoogst haalbare beschikbaarheid. Middels dit ultramoderne netwerk is gemeente Maassluis in staat diverse virtuele diensten aan te bieden aan zijn inwoners en bedrijfsleven. Door de inzet van de Huawei-oplossingen en slimme architectuur is ook het energieverbruik van de geboden oplossing aanzienlijk verminderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

TenICT, van harte gefeliciteerd. Top prestatie en deal!

uit het artikel: Middels dit ultramoderne netwerk is gemeente Maassluis in staat diverse virtuele diensten aan te bieden aan zijn inwoners en bedrijfsleven.

Gaat de gemeente nu met overheidsgeld concurrerende diensten op de markt aan bieden of is het de gemeentelijke informatie die ze bieden. In dat laatste geval is 10 Gb een directe overkill.??!

Voor een gemeente van naar schatting 25.000 inwoners en een organisatie van circa 150 mensen is 10 gb een absolute overkill. Ik neem aan dat het alleen in het datacenter ter grootte van een bezemkast wordt gebruikt voor het aansluiten van 10 tot 20 servers?

De hoogste mogelijke beschikbaarheid is 100%, maar dat zal het niet zijn, dus waarom wordt de beschikbaarheid niet gewoon in een percentage aangegeven?

Ik ben ook benieuwd naar de verklaring van een virtuele dienst. Een dienst is een product dat wordt geconsumeerd terwijl het wordt geproduceerd. Ik kan een virtuele dienst alleen maar definiëren als gedachtengang, letterlijk dus. Ik denk dat er diensten worden aangeboden op een virtuele infrastructuur.

En dan is het wachten op de eerste hack, aangezien apparatuur van Huawei door verschillende bronnen aangewezen wordt als ' zo lek als een mandje'

En ben het eens met Willem. Als je met 31.000 inwoners (Bron: Wikipedia) en wellicht een kleine 150 ambtenaren al een 10GB netwerk nodig hebt, dan vraag ik me af hoe grote bedrijven in mega kantoren hun data bij de gebruikers krijgen.

Een fatsoenlijk ingericht Gigabit netwerk (bijv. Cisco 3750 series of 4000 series) was meer dan genoeg geweest.

Zoals Erwin al aangaf, een Gigabit netwerk met redunantie was goed geweest, Juniper 3300 of Cisco 37xx/4000 serie was goed genoeg. Voor de access switches is een 29xx giga swicht

Heren,

1 GB had waarschijnlijk nu en de komende jaren voldoende geweest. Maar ik ken de technische details niet dus dan is het lastig oordelen.

Echter wordt er door de nieuwe technologieen steeds meer netwerkperformance gevraagd. En is instappen op 10 GB met het oog op de toekomst en de afschrijftermijn van waarschijnlijk 5 jaar helemaal niet zo gek. Je weet dan zeker dat je over 2 a 3 jaar niet weer aan de beurt bent.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-04T11:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.