Infradata legt voor Surfsara Juniper-netwerk aan

Dit artikel delen:
Handen schudden

Surfsara heeft Infradata geselecteerd als integrator van de eerste in Nederland te bouwen netwerkinfrastructuur, gebaseerd op Juniper Networks Qfabric. Surfsara, voorheen Sara, is de ict-infrastructuurdienstverlener op het gebied van zware systemen voor universiteiten en hogescholen. Vanwege de constante toename van het dataverkeer zocht Surfsara naar een passende oplossing voor het opschalen van het netwerk.

Surfsara ondersteunt onderzoekers in Nederland met een geïntegreerde ict-infrastructuur en biedt diensten en expertise aan op het gebied van computing, dataopslag, visualisatie, netwerk, cloud en e-science aan onderzoekscentra, universiteiten en het bedrijfsleven. De ict-dienstverlener participeert in projecten op het vlak van grootschalige dataopslag en dataprocessing voor de Large Hadron Collider (CERN Genève) en LOFAR.

Uit verschillende aanbiedingen voor het opschalen van het netwerk viel de keuze op netwerkintegrator Infradata die een oplossing bood op basis van de producten van Juniper Networks. De gekozen oplossing QFabric is een nieuw netwerkconcept dat leidt tot een vereenvoudiging van netwerkinfrastructuren in datacenters. In dit concept worden de logische delen van een L2/L3- switch uit elkaar gehaald en in aparte fysieke machines gestopt. Hiermee wordt het volgens Surfsara mogelijk een flexibel en robuust netwerk op te zetten dat eenvoudig schaalt en goed centraal te beheren is.

Bij de keuze speelde mee dat Infradata al jarenlang samenwerkt met Juniper. De opdracht bij Surfsara is voor Infradata het eerste project in Nederland waarbij het QFabric-concept van Juniper Networks wordt uitgerold.  

Infradata

Infradata is een networkintegrator uit Leiden, opgericht in 2004 door Leon de Keijzer (voorheen werkzaam geweest bij Q&I, Landis/Detron en Imtech Telecom), met buitenlandse vestigingen in België, Engeland en Polen. Als integrator richt het bedrijf zich  op het ontwerpen, leveren, implementeren, onderhouden en beheren van netwerken voor telecomoperators, kabelexploitanten, mobiele operators, DSL-operators, hostingproviders, contentproviders en internetserviceproviders.

Het bedrijf is officieel partner van Juniper Networks, Brocade Networks, Efficient IP, Citrix Systems, MRV, BroadForward, Barracuda Networks, Arbor Networks, Acme Packet, Mediatrix en Arris. Het bedrijf zegt gespecialiseerd te zijn in de integratie van spraak en data, en van vaste en mobiele netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-17T09:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.